Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÆGGETS SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Æggets-symbolik-Erik-Ansvang

ÆGGETS SYMBOLIK (1 af 7)


Insekter, padder, fugle, dyr og mennesker har alle indledt livet i et æg. I Egypten havde ægget en central position, fordi det kosmiske liv også er opstået i et æg – Verdensægget.

ÆGGETS SYMBOLIK (1 af 7)

ÆGGETS SYMBOLIK

 

Af Erik Ansvang

 

Æggets-symbolik-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "ÆGGETS SYMBOLIK" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ÆGGETS SYMBOLIK

 

Æggets-symbolik-01-Erik-Ansvang

 

Verdensægget

Insekter, padder, fugle, dyr og mennesker har alle indledt det fysiske liv i et æg. Hvis man kombinerer dette faktum med informationen i det hermetiske aksiom, der stammer fra Corpus Hermeticum – de egyptiske visdomsskrifter – som oplyser: "Som foroven således også forneden. Som i det store således også i det små …", får man reelt at vide, at nøjagtig det samme princip eksisterer på skabelsens højere niveauer – i hvert fald principielt og symbolsk. Hvis man studerer de gamle kulturer, vil man opdage, at ægget har en særdeles central position, netop fordi det kosmiske liv i de allegoriske fortællinger er opstået af et æg – verdensægget.

Intet bliver til noget

Ægget var derfor oprindeligt et helligt symbol, som man møder i kosmologier overalt i historien. Lige siden mennesket begyndte at danne sig mentale forestillinger, har ægformen været kendt som den, der bedst symboliserede livets oprindelse og mysterium. Ægget rummer den indre, skjulte proces, den gradvise udvikling af den usynlige kim inde bag den lukkede skal – som øjensynligt uden påvirkning fra nogen kraft udefra og uden at kræve andet end varme – af latent intet skaber noget aktivt. Efter langsomt at have udviklet sig til en konkret, levende skabning bryder det indre liv ud af sin skal og kan iagttages af alles fysiske sanser som et selvskabt væsen. Hele denne proces repræsenterer livets store under.

En anden grund til at man valgte ægget som symbol på Universet og Jorden, var æggets form. Ægget er en cirkel og en kugleform, og når dette symbol blev benyttet overalt, må man fra symbolikkens begyndelse have vidst, at planeten Jorden var svagt ægformet og ikke flad − en misforståelse, der opstod senere. Verdensaltets første manifestation i form af et æg var den mest udbredte tro i oldtiden.

Artikel-Æggets-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: ÆGGETS SYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Æggets-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ÆGGETS SYMBOLIK