Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALMYSTIK I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-i-Egypten-Clark

TALMYSTIK I EGYPTEN (9 af 10)


Pythagoras omtaler tallenes universelle principper, og symbolikken var kendt af de gamle egyptere, men tallene var ikke abstrakte, men præsenteret på logiske og visuelle måder.

TALMYSTIK I EGYPTEN (9 af 10)

Dommens Hal

 

Talsymbolik-i-Egypten-13

 

I Egyptens moralske litteratur kommer de toogfyrre synder til udtryk i det man kalder, det ”negative skriftemål”, som er den afdødes tilståelse vedr. ærlig og moralsk adfærd, og de toogfyrre erklæringer skulle helst kunne indledes med: ”Jeg har ikke”. Det skulle også reciteres af den indviede i overværelse af toogfyrre dommere, som skulle bedømme skriftemålets sandhed. De var den øverste Neters funktionærer, som reelt repræsenterede Maat − gudinden for lov, orden og sandhed. I tilfældet med dommerne repræsenterer antallet på toogfyrre de muligheder, som menneskets adfærd kan komme til udtryk i moralsk form.

 

Talsymbolik-i-Egypten-14

Carl Gustav Jung og Joseph Campbell

 

Egypterne oplevede menneskelivet som et udtryk for alle de muligheder, der var legemliggjort af Neteru. Synspunktet er blevet omtalt i nutiden af en række kendte og respekterede forskere, herunder psykoanalytiker Carl Gustav Jung[1] (1875-1961) og Joseph Campbell[2] (1904-1987), som begge påstod, at de kosmiske principper i de gamle civilisationer i virkeligheden repræsenterer arketypiske kræfter i menneskets psyke eller muligheder, der stammer fra sjælen. Set i det lys symboliserer Egyptens Neteru også den deraf følgende brug af åndelige energier. De påpegede, hvordan bestemte funktioner i menneskets organisme kan forbedres og forædles, hvis man arbejder bevidst med de kræfter, de repræsenterer.

 

 

_________________________________

[1] Carl Gustav Jung (1875-1961) var schweizisk psykiater og ven af Sigmund Freud. Jung udviklede dybdepsykologien, også kendt som analytisk psykologi.

[2] Joseph Campbell var amerikansk professor i mytologi, forfatter og foredragsholder. Han var bedst kendt for sit arbejde inden for komparativ mytologi og komparativ religion.

_________________________________

Artikel-Talsymbolik-i-Egypten-Clark
Download-fil: TALMYSTIK I EGYPTEN - Rosemary Clark


Artikel-Talsymbolik-i-Egypten-Clark
Læsefil med vendbare sider: TALMYSTIK I EGYPTEN