Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALMYSTIK I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-i-Egypten-Clark

TALMYSTIK I EGYPTEN (7 af 10)


Pythagoras omtaler tallenes universelle principper, og symbolikken var kendt af de gamle egyptere, men tallene var ikke abstrakte, men præsenteret på logiske og visuelle måder.

TALMYSTIK I EGYPTEN (7 af 10)

De seksogtredive dekaner

 

Talsymbolik-i-Egypten-11

Den runde zodiak i Dendara-templet

 

En af de ting, der adskiller den egyptiske religion fra alle andre, er, at egypterne konsekvent var orienteret mod himlen snarere end mod Jorden. Man kan se, hvordan den hellige astronomi var den hellige videnskabs supplerende sprog, og desuden havde man naturligvis hieroglyfskriften. Zodiaken – selv om den adskiller sig fra den måde, den bruges i nutiden − har spillet en særdeles vigtig rolle i både de åndelige og praktiske forhold.

Zodiaken er et 360° cirkulært kredsløb, som kaldes ”ekliptika” i astronomien og astrologien. Ekliptika er den bane, som planeterne følger kontinuerligt, når de kredser omkring Solen. I den nuværende tidsalder er den opdelt i tolv afdelinger, der dannes af stjerner eller stjernebilleder, som har relationer til den græske og romerske mytologi. Egypterne delte deres zodiak i seksogtredive afdelinger, som grækerne kaldte ”dekanoi”. I ental hedder det ”dekan”, som betyder ”tiende” eller en ”enhed af ti”. Hver dekan blev afbildet som en guddom, der blev omhyggeligt beskrevet i både templet og graven som et system til opmåling af tid. Det blev betragtet som noget, der var religiøst, men samtidig særdeles præcist og effektivt.

Det er meget vigtigt, at de seksogtredive dekan-guder og de toogfyrre Neteru sammen opsummerer de otteoghalvfjerds hellige principper i forbindelse med de traditionelle tarotkort. De stammer fra hermetikken, og tarot-illustrationerne symboliserer arketypiske kræfter, som er aktive i menneskets liv. Hensigten var, at de i tidernes løb skulle bruges som et system til åndelig vejledning, og esoteriske legender fortæller, at illustrationerne blev fabrikeret som spillekort, fordi menneskets trang til spil aldrig vil ophøre – og det er derfor en garanti for systemets overlevelse.

Artikel-Talsymbolik-i-Egypten-Clark
Download-fil: TALMYSTIK I EGYPTEN - Rosemary Clark


Artikel-Talsymbolik-i-Egypten-Clark
Læsefil med vendbare sider: TALMYSTIK I EGYPTEN