Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-seksuelle-problematik-esoterisk-belyst

DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK (4 af 4)


Esoterisk set repræsenterer seksualitet en problematik, som ikke kan ignoreres, når man ønsker at bruge kraften til en udvikling.

DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK (4 af 4)

Mål og metode

 

Den-seksuelle-problematik-06-esoterisk-belyst

 

Et mere bevidst menneske, der søger en højere glæde, vil søge disse nervereaktioner for at styrke sin indre ild. I alle tilfælde vil begæret efter emotionelle nervereaktioner være det samme som at begære tab af ligevægt. Enhver overdrivelse kan skabe dette, men erotisk overdrivelse vil forøge styrken af den seksuelle følelse.

Erotiske perversioner er altid et udtryk for personlighedens tyranni. Masochisme er omvendt tyranni, og at nyde ydmygelse er en direkte nedgørelse af æstetik.

Når målet er animal nydelse eller tilfredsstillelse, vil de erotiske impulser blive forsimplet, og på samme måde − hvis intentionen er det modsatte − kan impulserne hjælpe andre emotionelle nervereaktioner til at intensivere bevidstheden og livet. Forskellen ligger i målet og metoden.

Et menneske, der risikerer livet for en upersonlig sag, kan opleve en ophidselse i frygten for faren på grund af glæden ved at ofre sin personlige og egoistiske sikkerhed.

Når man viljesmæssigt vælger enten at hengive sig bevidst til den animale natur uden at komme med undskyldninger for det − eller at kontrollere den − og oplever tilfredsstillelse ved at gøre det, har man fundet en af livets nøgler − nøglen til at transmutere den vitale livskraft eller ild.

Glæden ved at overvinde sig selv transformerer begæret efter den begrænsede glæde til begæret efter den grænseløse glæde. Det kan ikke pointeres for ofte.

 

Den-seksuelle-problematik-07-esoterisk-belyst

Artikel-Den-seksuelle-problematik-esoterisk-belyst
Download-fil: DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK - Isha Schwaller de Lubicz


Artikel-Den-seksuelle-problematik-esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK