Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OMSKÆRING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Omskæring-Erik-Ansvang

OMSKÆRING (1 af 11)


Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende. Hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

OMSKÆRING (1 af 11)

OMSKÆRING

Af Erik Ansvang

 

Omskæring-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade "OMSKÆRING" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

OMSKÆRING

 

Omskæring-01-Erik-Ansvang 

 

Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende, og derfor blusser debatten om omskæring af drengebørn op igen og igen og med god grund. I de fleste tilfælde har debatten karakter af etiske og moralske spørgsmål og holdninger, og det skal den også have, for det er ikke alene et spørgsmål om religion, trosforestillinger og familietradition. Det er i høj grad et etisk, moralsk og menneskeretligt spørgsmål, om forældre kan have ubegrænset ejendomsret over deres egne børn, at det giver dem retten til bevidst at udsætte dem for traumatiske oplevelser, skamfere deres krop, skære i dem mens de er forsvarsløse, udsætte dem for smerter, blødning og risiko for alvorlige infektioner på trods af at man ved, at der er risiko for bl.a. seksuelle problemer i voksenlivet. Og det eneste forsvar, man hører fra tilhængerne, er, at det er en gammel religiøs tradition. Men hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

I 1991 ratificerede Danmark FN's Konvention om barnets rettigheder også kaldet Børnekonventionen[1]. I artikel 24, stk. 3 står der: "Deltagerstaterne skal tage alle effektive og passende forholdsregler med henblik på afskaffelse af traditionsbundne ritualer, som er skadelige for børns sundhed."

Inden for jødedommen skal drengebørn omskæres. Omskæring er udbredt inden for islam, men den er ikke påkrævet. I USA er omskæring stadig meget almindelig, men det skyldes forældet medicinsk tankegods. Her er omskæring på retur på grund af lægelige advarsler og omfattende oplysningskampagner.

 

 

_________________________________

[1] Link til Børnekonventionen: BØRNEKONVENTIONEN

_________________________________

Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Download-fil: OMSKÆRING - Erik Ansvang


Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OMSKÆRING