Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-seksuelle-problematik-esoterisk-belyst

DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK (2 af 4)


Esoterisk set repræsenterer seksualitet en problematik, som ikke kan ignoreres, når man ønsker at bruge kraften til en udvikling.

DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK (2 af 4)

Behov, begær eller kærlighed?

 

Behov kan sammenlignes med sult, som alene stammer fra den fysiske krop. Behov hører derfor til menneskets animale natur, og er et resultat af, at fysiologiske funktioner stimuleres på passende tidspunkter i den naturlige livscyklus.

Begær, der aktiveres af behov eller instinkt, er også et resultat af animale impulser. Men i modsætning til andre animale impulser, kan begær ændres i menneskets udvikling til at fungere som tiltrækning til forskellige kvaliteter eller bevidsthedsstadier af mere subtil karakter. Sædvanligvis er man ikke bevidst om de dybere årsager, og derfor perverteres disse begær ved at forveksle dem med ønsker eller endog behov, og benytte ønsker og behov som undskyldning for at tilfredsstille begærene − og derved nedværdiges kærlighedens princip.

 

Den-seksuelle-problematik-03-esoterisk-belyst

 

Alligevel er kærlighedens princip − selvom det er knyttet til det seksuelle begær − et symbol på den absolutte kærlighed, der ikke er rettet mod et enkelt objekt, og som er udbyttet af ægte erkendelse af menneskehedens samhørighed.

Seksuel udvælgelse gennem tiltrækning er kun det nuværende udtryk for kosmisk kærlighed. Faren består i at sammenblande oprindelsen til kærlighedens forskellige følelsesudtryk − fysiske, sentimentale, "ideale", og endog formodet åndelighed − for generelt har de en seksuel oprindelse, uanset om de opleves bevidst eller ubevidst.

Seksualitet, lever og hjerne

Seksualitetens forbindelse til hjernen og leveren er enten glemt eller ukendt. Seksualitet, lever og hjerne, disse tre faktorer − personlighedens store triade − påvirker hinanden så tæt, at det ofte er vanskeligt at skelne mellem dem og finde ud af, hvilke af dem, der er ansvarlig for en pludselig opblussen af lidenskab, begær eller tanke. Hvis en af dem overstimuleres eller holdes i ro, vil den anden blive påvirket og skabe følelser, som mennesket, der ikke er klar over denne vekselvirkning, identificerer sig med uden at have mistanke om deres fysiske oprindelse.

 

Den-seksuelle-problematik-04-esoterisk-belyst

 

Udover den seksuelle stimulering, der skabes af naturens cyklusser og menneskelivet, er ethvert menneske påvirket af sine egne individuelle instinkter, som får det til at reagere seksuelt på bestemte handlinger eller omstændigheder. Disse instinktive symptomer stammer fra leveren, men de skaber reaktioner i kønskirtlerne og hjernen, og disse to er altid i alliance, og de undskylder hinanden for at forklare og tilfredsstille længslerne.

Artikel-Den-seksuelle-problematik-esoterisk-belyst
Download-fil: DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK - Isha Schwaller de Lubicz


Artikel-Den-seksuelle-problematik-esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: DEN SEKSUELLE PROBLEMATIK