Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN ESOTERISKE VERDENSHISTORIE - 09
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-esoteriske-verdenshistorie-Åndsvidenskab-Esoterisk

DEN ESOTERISKE VERDENSHISTORIE - 09 (13 af 13)


Den esoteriske verdenshistorie ser menneskehedens årmillioner lange evolution fra en anden synsvinkel - bevidsthedens udvikling.

DEN ESOTERISKE VERDENSHISTORIE - 09 (13 af 13)

En ny verdenssituation

 

De aggressive vesterlændinge

Trods tilsynekomsten af så ophøjede og víse lysbringere som Buddha og Kristus indenfor de seneste årtusinder, har den vestlige kultur vist, at det krigeriske og grådige instinkt ligger dybt i den europæiske natur. De keltiske og teutoniske underracer har vist sig at være grusomme og undertrykkende i de mange lande og nationer, som de har underlagt sig siden middelalderen. Som eksempel kan nævnes portugisernes og spaniernes omfattende folkemord i Syd- og Mellemamerika, erobringen af indianernes land, underlæggelsen af Afrika, slavehandelen og den grove racistiske undertrykkelse af den sorte race i Afrika samt underkuelsen af aboriginals − de indfødte australiere − hollændernes undertykkelse og udnyttelse af Indonesien osv.

Anden Verdenskrig

Den tibetanske mester Djwhal Khul, fortæller i Alice A. Baileys bøger, at de to verdenskrige har fjernet en stor del af den gamle karmiske gæld. Han nævner, at især Anden Verdenskrig var et opgør, hvor den dybere årsag stammer helt tilbage fra Atlantis’ tid, hvor kampen mellem lyset og mørket ikke blev afgjort, fordi det atlantiske kontinent blev sænket i havet. Med verdenskrigene fik dette opgør sin afgørelse med "lysets" sejr over "mørket" − aksemagterne. Det kostede 60 millioner mennesker livet alene i Anden Verdenskrig, og dertil kommer de utallige millioner, der måtte lide under dette menneskeskabte vanvid. Men ud af ruinerne voksede det nye Europa, hvor det i nutiden er helt utænkeligt, at gammelt fjendskab mellem nationer vil medføre, at de igen går i krig med hinanden. Det har nu været en lang periode med fred og opbygning, og EU er i dag den samlende faktor i Europa i nært samarbejde med USA og Rusland.

Den globale landsby

De Forenede Nationer, USA, EU og andre store nationale grupperinger, sammen med elektronisk kommunikation via Internettet og hurtig transport i kraft af flyrejser, har skabt det, som nogle kalder "den globale landsby", hvor menneskeheden er tæt forbundet. Intet kan ske i selv den fjerneste afkrog af verden uden at det er dagens nyhed overalt i verden. Forholdet mellem de to tidligere supermagter USA og Sovjet, har udviklet sig til et tæt samarbejde i rummet med opbygningen af en rumstation, hvorfra udforskningen af rummet kan fortsætte i samarbejde. Det er i øvrigt meget symbolsk, at samarbejdet starter foroven og bevæger sig nedad − nu med deltagelse af 15 af verdens mest teknologisk udviklede nationer.

Alt dette har skabt en gryende international bevidsthed, og den lover godt for, at "slaveriets" lænker kan afkastes, og de gigantiske problemer, som hele planeten står overfor, kan løses. For det er kun muligt, hvis alle nationer samarbejder.

Bevidsthedsudviklingen

Bevidsthedens udvikling er accelereret enormt siden Anden Verdenskrig, og næste skridt er en global erkendelse af, at en stor gruppe af mennesker, har så direkte og stærk en forbindelse til deres sjæl, at de kan fungere som et forbindelsesled mellem Den Indre Verdensstyrelse og menneskeheden. Denne gruppe kaldes Den Nye Verdenstjenergruppe − et emne, der præsenteres i en separat artikel.

Menneskeheden befinder sig i øjeblikket i en helt ny situation, der vil ændre verden radikalt i de kommende årtier og århundreder

 

Esoterisk-verdenshistorie-13-Intro-til-holistisk-livssyn

Artikel-Esoteriske-verdenshistorie-Åndsvidenskab-og-mystik
Download-fil: DEN ESOTERISKE VERDENSHISTORIE 09 - Hardy Bennis


Artikel-Esoteriske-verdenshistorie-Åndsvidenskab-og-mystik
Læsefil med vendbare sider: DEN ESOTERISKE VERDENSHISTORIE 09