Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DOMMEN OVER ATLANTIS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dommen-over-Atlantis-Annie-Besant

DOMMEN OVER ATLANTIS (3 af 10)


Forholdene blev værre og værre i Atlantis, indtil de nåede et punkt, hvor der ikke kunne gøres andet for at redde menneskeheden end at skabe en ødelæggelse af de mørke mangthaveres legemer.

DOMMEN OVER ATLANTIS (3 af 10)

Jeg-princippet

 

Dommen-over-Atlantis-03-Annie-Besant

 

Fra denne fjerne evolution kom disse væsener, der naturligvis ikke dengang var Asuraer. De kan betragtes som den periodes menneskehed, og de opnåede en vis intelligens og mental udvikling. Derfor kender man deres grundtone, for de er legemliggørelsen af selve "jeg-princippet" − ahamkara. Det viste sig tydeligt i Jordens egen planetkæde, hvor tiden dengang var inde til, at fortætningen af stoffet kunne gøre manifestationen af "jeg’et" meget tydeligt og bestemt. Den nåede sit yderste punkt i fjerde kæde, og derefter nødvendigvis i fjerde runde – det punkt hvor fortætningen var størst i hele planetsystemets udvikling.

Det er årsagen til, at der i esoterisk litteratur siges, at de, der legemliggør den jeg-skabende evne, skal betragtes som mørke magter, selvom det naturligvis ikke er nær så vigtigt i den tidlige evolution, der her er tale om. Men intelligensen var opstået, og det er vigtigt at erkende, at manasintelligensprincippet i mennesket − er den store fjende set fra enhedens eller åndelighedens synspunkt. Uanset hvor nødvendigt intelligensprincippet er, er det alligevel indbegrebet af separatisme i dens yderste konsekvens og derfor selve modpolen til åndelighed, som er erkendelsen af enhed.

 

Dommen-over-Atlantis-04-Annie-Besant

 

Suraerne og Asuraerne

Den modsatte type – Suraerne − legemliggør ordensprincippet. Asuraerne repræsenterer fremskridts- eller bevægelsesprincippet. Asuraerne skulle vise sig at være meget rebelske væsener, der insisterede på at gå egne veje. De blev derfor prototypen på det oprørske og provokerende intellekt. Denne type blev færdigudviklet i den første planetkæde, og disse væsener, der kan betragtes som den tids "mennesker", forlod herefter deres planet. Som altid mellem to kæder overgik de til en eller anden form for pralaya[1] eller nirvana[2], som det er umuligt at forstå. Man ved kun, at der er tale om en meget ophøjet tilstand, hvor udviklingen foregår under betingelser, der er helt anderledes end i planetkæderne.

 

 

__________________________________

[1] Pralaya er en hvileperiode mellem to manifestationsperioder (manvantaraer), uanset som der er tale om en planet, en planetkæde, et solsystem eller et univers.

[2] Nirvana er en tilstand af absolut forening med den universelle bevidsthed på det nirvaniske eller atmiske plan.

__________________________________

Artikel-Dommen-over-Atlantis-Annie-Besant
Download-fil: DOMMEN OVER ATLANTIS - Annie Besant


Artikel-Dommen-over-Atlantis-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: DOMMEN OVER ATLANTIS