Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYVTALLET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Syvtallet-H-P-Blavatsky

SYVTALLET (2 af 8)


Den esoteriske betydning af tal og deres kombinationer var engang nøgleord i de vises meditationer i ethvert folk. Alle civilisationer med en eller anden form for filosofi, lagde stor vægt på tal.

SYVTALLET (2 af 8)

Syvtallets betydning

 

Syvtallet-H-P-Blavatsky-02

Jorden og de syv planeter

 

Som et eksempel på den vågnende interesse for emnet kan det nævnes, at det gamle seriøse tidsskrift, Die Gegenwart, på et tidspunkt bragte en seriøs og intelligent artikel om Syvtallets Betydning, der præsenteres for læserne som et ”kulturhistorisk essay”. Efter at have citeret nogle få uddrag er der sandsynligvis behov for nogle tilføjelser. Forfatteren siger:

”Syvtallet blev ikke alene betragtet som helligt af alle oldtidens og Østens civiliserede nationer, men også med den største respekt af Vestens senere folkeslag. Syvtallets astronomiske oprindelse er hævet over enhver tvivl. Mennesket, der til enhver tid havde følt sig afhængig af de himmelske magter, har altid betragtet Jorden som underlagt Himlen. Datidens menneske mente, at den største og klareste af lyskilderne måtte være den mest betydningsfulde, og at det måtte være den, planeterne kredsede omkring – og man mente, at der måtte være syv planeter.

I tidens løb blev de syv planeter symbolsk omformet til syv guddomme. Egypterne havde oprindeligt syv højere guder. Fønikerne havde syv kabirer, perserne havde Mithras syv hellige heste, parserne[1]havde syv engle i modsætning til syv dæmoner og syv himmelske boliger, der svarede til syv lavere regioner. For at give et klarere udtryk for denne ide i en mere konkret form blev de syv guder ofte fremstillet som en guddom med syv hoveder. Himlen var underlagt de syv planeter, og i næsten alle religiøse systemer finder man syv himle.”

Troen på den braminske religions sapta loka − syv steder – har holdt sig uændret gennem tiderne og er i overensstemmelse med den ældgamle filosofi, og det er ikke utænkeligt, at denne forestilling stammer fra Aryavarta − de filosofiske ideers vugge og moderen til alle senere religioner. Ifølge det egyptiske dogme om reinkarnation var der syv tilstande af renselse og fremadskridende fuldkommengørelse. Og det er desuden en kendsgerning, at buddhisterne ikke havde deres forestilling om den diskarnerede sjæls syv fremskridtsstadier fra Egypten, men fra Indiens ariere, der symboliserede denne ide i deres pagoder ved at bygge dem med syv etager, der aftog i størrelse mod toppen.

 

 

_________________________________

[1] Parser = indisk tilhænger af Zarathustras lære

_________________________________

Artikel-Syvtallet-H-P-Blavatsky
Download-fil: SYVTALLET - H.P. Blavatsky


Artikel-Syvtallet-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: SYVTALLET