Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYVTALLET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Syvtallet-H-P-Blavatsky

SYVTALLET (3 af 8)


Den esoteriske betydning af tal og deres kombinationer var engang nøgleord i de vises meditationer i ethvert folk. Alle civilisationer med en eller anden form for filosofi, lagde stor vægt på tal.

SYVTALLET (3 af 8)

Den mystiske Mithra-dyrkelse

 

Syvtallet-H-P-Blavatsky-03

Mithra-kulten

 

I den mystiske Mithra-dyrkelse var der ”syv porte”, syv altre og syv mysterier. Mange orientalske nationers præster var inddelt i syv grader. Der var syv trin til altrene, og i templerne brændte der vokslys i syvarmede lysestager. Flere frimurerloger har stadig syv og fjorten trin.

De syv planeter blev brugt som forbillede for statsinddelinger og organisationer. Kina var delt i syv provinser og det gamle Persien i syv satrapier. Ifølge en arabisk legende nedkøler syv engle Solen med is og sne, for at den ikke skal brænde Jorden til aske − og hver morgen trækker 7.000 engle Solen op og sætter den i bevægelse. De to ældste floder i Østen, Ganges og Nilen, har hver syv mundinger.

I oldtiden havde Østen syv store floder − Nilen, Tigris, Eufrat, Amudarja, Yaksart, Aras og Indus − syv berømte skatte, syv byer fulde af guld, syv verdensundere etc. Syvtallet spillede også en fremtrædende rolle i templers og paladsers arkitektur. Den berømte pagode i Churingham er omgivet af kvadratiske mure, malet i syv forskellige farver, og i midten af hver mur er der en pyramide i syv etager. Ligesom i dagene før syndfloden havde templet i Borsippe (nu Birs-Nimrud) syv etager, der symboliserede de syv sfærers syv koncentriske cyklusser, hver især bygget af teglsten og metaller, der svarede til farven på den planet, der herskede over den sfære, den symboliserede.

Rester af hedenskabet

”Det er alt sammen rester af hedenskab”, siger man, ”− spor af de gamle tiders overtro, der som ugler og flagermus i et skummelt underjordisk hul er flygtet fra kristendommens strålende lys for aldrig mere at vende tilbage” − et udsagn, der er meget let at modbevise. Forfatteren til den omtalte artikel har muligvis samlet i hundredvis af tilfælde for at vise, at ikke alene tidligere tiders kristne, men at også nutidens kristne betragter syvtallet som lige så helligt som før i tiden. Men i virkeligheden drejer det sig ikke om hundreder af år – det drejer sig om tusinder.

Artikel-Syvtallet-H-P-Blavatsky
Download-fil: SYVTALLET - H.P. Blavatsky


Artikel-Syvtallet-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: SYVTALLET