Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MÅNESYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Månesymbolik-Erik-Ansvang

MÅNESYMBOLIK (4 af 9)


Månen har indflydelse på Jorden. Månen modtager sit lys fra Solen, og derfor sættes der i symbolikken lighedstegn med det modtagende, passive eller feminine princip.

MÅNESYMBOLIK (4 af 9)

Månens faser og psykologi

 

Månesymbolik-06-Erik-Ansvang

 

En anden grundlæggende kendsgerning i Månens psykologi er de synlige forandringer af overfladens udseende, som er et resultat af de periodiske månefaser. Nogle forskere postulerer, at disse faser – navnlig i deres negative udtryk, der viser sig som partiel og gradvis forsvinden – muligvis har været inspirationskilde til myterne om drabet på f.eks. Osiris, Orfeus m.fl. Disse "onde" handlinger har muligvis fået kristendommen til at sammenkæde "manden i Månen" med Kain og Judas Iscariot.

Månen symboliserer som regel den feminine kraft – modergudinden, himlens dronning – med Solen som den maskuline modpol. Der findes undtagelser for denne grundsymbolik hos afrikanske stammer, nordamerikanske indianere, hos germanerne, maurerne og japanerne, hvor Månen symboliserer den maskuline befrugtningsevne. Men uanset om Månen er maskulin eller feminin, er den et universelt symbol på de cykliske perioders rytmer – fødsel, liv, død og genfødsel – og dermed evig fornyelse, illumination − og dermed også udødelighed og evigt liv.

Hieros gamos ritualet blev sædvanligvis forstået som ægteskabet mellem himmel og jord, men det kunne også forstås som foreningen af Solen og Månen. Hieros gamos er et græsk udtryk for helligt bryllup, som i Egypten og under Antikken − og særlig i Orienten − var en udbredt frugtbarhedsmagi, der byggede på forestillingen om Himlens og Jordens ægteskabelige forhold, og som af kongen blev udført som ceremonielt samleje med dronningen eller en præstinde i templerne på astrologisk udvalgte tidspunkter.

Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: MÅNESYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MÅNESYMBOLIK