Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MÅNESYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Månesymbolik-Erik-Ansvang

MÅNESYMBOLIK (7 af 9)


Månen har indflydelse på Jorden. Månen modtager sit lys fra Solen, og derfor sættes der i symbolikken lighedstegn med det modtagende, passive eller feminine princip.

MÅNESYMBOLIK (7 af 9)

Adskillelse og forandring

 

Månesymbolik-09-Erik-Ansvang

 

Nogle forfattere konstaterer, at former opløses i "Månens sfære", sådan at højere stadier er skarpt adskilt fra lavere – himmelverdenen er adskilt fra underverdenen – og Månens rolle er derfor dual. Jesu moder Maria – Verdensmoderen – vises stående over halvmånen, og det tyder på, at evigheden befinder sig på et højene niveau end det omskiftelige og forgængelige.

Sølv er det metal, der knyttes til Månen. Sølv anses for at være en guide til naturens esoteriske dimensioner, og det er en symbolsk modsætning til Solen, der er ansvarlig for livets opståen og opretholdelse i den fysiske verden. I alkymien repræsenterer Månen det flygtige eller foranderlige, men også mangfoldighed på grund af dens opsplittede natur via dens faser. I det før-islamiske Arabien og i semitiske kulturer, herskede Måne-kulten over Solkulten. Mohammed forbød derfor anvendelsen af al andet metal i amuletter end sølv.

 

Månesymbolik-10-Erik-Ansvang

 

Ifølge grønlænderne var alle himmellegemer engang mennesker. Himmellegemer er derfor væsener, der anvender sole, planeter og måner som deres fysiske legemer, og vejen til denne kosmiske bevidsthedstilstand er gået gennem menneskerigets mikrokosmiske udvikling. For grønlænderne er det navnlig Månen, der opflammer kvinder til seksuel aktivitet, og derfor var det ikke anbefalelsesværdigt, at de mediterede for længe på Månen.

Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: MÅNESYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MÅNESYMBOLIK