Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MÅNESYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Månesymbolik-Erik-Ansvang

MÅNESYMBOLIK (8 af 9)


Månen har indflydelse på Jorden. Månen modtager sit lys fra Solen, og derfor sættes der i symbolikken lighedstegn med det modtagende, passive eller feminine princip.

MÅNESYMBOLIK (8 af 9)

Solen, Månens faser

og nattens mørke

 

Månesymbolik-11-Erik-Ansvang

 

Et andet vigtigt aspekt af Månen har relation til dens tætte forbindelse til natten (det moderlige, det omsluttende, det ubevidste og ambivalente, fordi det rummer både det beskyttende og det farlige i fasen, hvor kun halvdelen af Månen er oplyst). Det er grunden til, at Månen associeres med imaginationens og fantasiens blege lys, der fungerer som et mellemled mellem fornægtelse af det åndelige liv, og åbenbaringen af den blændende klare intuition, der repræsenteres af Solen.

 

Månesymbolik-12-Erik-Ansvang

 

"Den døende Måne"

Månens dualitet, der skabes af dens faser, har mest af alt påvirket det mytiske og symbolske. Underverdenen – dødens og mørkets verden – symboliseres af "den døende Måne". Oververdenen – livets og lysets verden – symboliseres i nogle kulturer af dyr, der er knyttet til Månen, og det er dyr, der veksler mellem tilsynekomst og forsvinden som f.eks. en snegl, der kommer frem af sneglehuset og trækker sig tilbage til det igen – eller en bjørn, som går i hi om vinteren og viser sig igen om foråret osv. Den tiltagende Måne symboliseres måske bedst af koens horn, der også kaldes "lysets skib på nattens hav". Alle natdyr, som eksempelvis katten og ræven, er "månedyr".

 

Månesymbolik-13-Erik-Ansvang

 

Fuldmånen

Fuldmånen symboliserer total oplysning eller illumination og dermed helhed, fuldkommenhed, styrke og åndelig kraft. Halvmånen repræsenterer begravelse, og den aftagende Måne er symbol på uheld og dæmoniske kræfter. Månesymboler betragtes ofte som en egenskab, der er passiv eller reflekterende – i stil med et spejl – eller genstande, der kan forandre sin overflade – eksempelvis en vifte.

Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: MÅNESYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Månesymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MÅNESYMBOLIK