Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABELSEN & GUDERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabelsen-og-guderne-Geoffrey-Hodson

SKABELSEN & GUDERNE (6 af 14)


Mennesket er en mikrokosmisk gud, en kommende Logos. Derfor tør det iagttage og prøve at forstå nogle af de store love og processer, der styrer den guddommelige, skabende kunst.

SKABELSEN & GUDERNE (6 af 14)

Det kosmiske Ord

 

Skabelsen-og-guderne-09-Geoffrey-Hodson

 

I den kristne symbolik siges det, at det jomfruelige rum undfanges på guddommelig vis, og jomfruen bliver frugtsommelig med solsystemet, som hun uafbrudt kreerer, mens hun selv er ubesmittet.

Den skabende energi er Ordet, som var i ”begyndelsen”, og som Gud udtalte. Ordet skal betragtes som et frekvensdelt energiudtryk for den guddommelige idé eller hensigt. Det er derfor en akkord, og grundtonen er en del af en større akkord, der består af grundtonerne fra alle solsystemerne i gruppen. Gruppens ord, som selv er en akkord, er igen en tone i den akkord, der er det næstsidste eller kosmiske Ord, som hele stjernesystemet er en delvis manifestation af.

 

Skabelsen-og-guderne-10-Geoffrey-Hodson

 

Kraften fra solordet transmitteret fra kosmiske tjenere, og på kausalplanet får det rummets stof til at skabe eller antage en ”form”, som er den oprindelige arketype. Kraften består sandsynligvis af en gruppe på syv magnetiske centre eller punkter, der har felter i form af stråler. I hvert af de syv centre er den guddommelige tanke fokuseret eller inkarneret. Fra hvert af de syv centre styrer kraften retningen og rækkevidden af strålerne og via dem styres al efterfølgende formudvikling. Al udvidelse og udvikling i formverdenerne er udtryk for den guddommelig idé eller hensigt, som er samlet i hvert af arketypens syv centre. Hvert af de syv centre eller krafthvirvler er en manifestation af Logos’ skabende kraft, der er modificeret ved transmissionen via en af sephiroth’erne. De syv kraftstrømme skaber hvirvler i sol-arketypen og senere i chakraerne og centrene – dvs. solsystemets, planetsystemernes, kædernes, planeternes, menneskenes og de undermenneskelige skabningers chakraer og centre. Det er årsagen til, at alle chakraer af samme type er forbundet med hinanden, for hver for sig og på deres eget plan er de en manifestation af den samme skabende energistrøm, stråle eller tone i Ordet. F.eks. er et menneskes hjertechakra ét med eller endda en del af, planetens, kædens, planetsystemets og Sollogos’ hjertecenter.

 

Skabelsen-og-guderne-11-Geoffrey-Hodson

Artikel-Skabelsen-og-guderne-Geoffrey-Hodson-
Download-fil: SKABELSEN & GUDERNE - Geoffrey Hodson


Artikel-Skabelsen-og-guderne-Geoffrey-Hodson-
Læsefil med vendbare sider: SKABELSEN & GUDERNE