Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABELSEN & GUDERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabelsen-og-guderne-Geoffrey-Hodson

SKABELSEN & GUDERNE (3 af 14)


Mennesket er en mikrokosmisk gud, en kommende Logos. Derfor tør det iagttage og prøve at forstå nogle af de store love og processer, der styrer den guddommelige, skabende kunst.

SKABELSEN & GUDERNE (3 af 14)

Periodicitetens lov

 

Skabelsen-og-guderne-03-Geoffrey-Hodson

 

Det er udtryk for funktionen af den universelle lov, som i fysikken kaldes periodicitetens lov. Loven virker utvivlsomt i både det fysiske univers og i den metafysiske overbygning. I overensstemmelse med lovens aktivitet kommer solsystemer, deres fysiske sole og planeter og deres psykiske, mentale og åndelige indhold, cyklisk til syne i stoflig manifestation. De eksisterer objektivt i en periode, og derefter synker de ind i en slags formørkelse og vender tilbage til den subjektive tilstand.

Skabelsen-og-guderne-04-Geoffrey-HodsonPeriodicitetens lov kan sammenlignes med en kraft, der konstant holder et pendul i gang. Den påvirker solsystemet og alt, hvad det indeholder i hver eneste fase af bevægelsen − selv når systemet reduceres til sin fineste essens i den subjektive, umanifesterede tilstand, som er den modsatte yderlighed af den fuldt objektive manifestation. Iflg. åndsvidenskaben har solsystemet derfor sine lange nætter og dage, eller sine subjektive og objektive tilstande, som det konstant svinger imellem.

Når der i skabelsesberetningen står: ”I begyndelsen”, skal det forstås som: ”I begyndelsen af en periode med objektiv manifestation” eller ”ved fødslen af en ny skabende dag”.

Skabelsen-og-guderne-05-Geoffrey-HodsonTil den evige svingning skal der tilføjes et meget vigtigt princip. I modsætning til et pendul går den universelle svingning ikke frem og tilbage i samme bane. Den er både ellipsoide[1] og spiralformet. Manifestationen er ikke en nøjagtig kopi af sin forgænger. Stoffet og indholdet er det samme, men tilstanden er en anden. Der er sket en eskalering, eller sagt på en anden måde − der er sket en vækst. Solsystemet er en levende skabning, som er i vækst.

Solsystemets guddommelige idé eller hensigt er derfor ny. Den spænder sandsynligvis over ét nyt hovedtema eller et større, skabende begreb, og samtidig rummer idéen utallige potentielle variationer, afvigelser og udviklinger. Derfor er der grund til at gå tilbage til ”begyndelsen” − til det ”daggry, hvor morgenstjernerne sang sammen, og Guds sønner råbte af glæde”.

 

 

 

_________________________________

[1] En ellipsoide er en lukket flade i et 3-dimmensionalt rum. Man kan tænke på den som en 3D analogi til ellipsen, på samme måde som kuglen er det for en cirkel.

_________________________________

Artikel-Skabelsen-og-guderne-Geoffrey-Hodson-
Download-fil: SKABELSEN & GUDERNE - Geoffrey Hodson


Artikel-Skabelsen-og-guderne-Geoffrey-Hodson-
Læsefil med vendbare sider: SKABELSEN & GUDERNE