Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK (10 af 16)


Menneskets indre og ydre udvikling har en symbolsk forbindelse til nedbør. Det er en påmindelse om, at alt liv er energi i konstant vækst, forandring og fornyelse.

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK (10 af 16)

Kondenseringsstadiet

 

Regncyklussens-esoteriske-symbolik-17

 

Kondenseringsstadiet i regncyklussen er en proces, hvor vanddampen påvirkes af kold luft. Kondens er en proces, hvor ​​damp reduceres til væske. Som tidligere nævnt – de varmebærende molekyler, der består af vanddamp, bevarer deres gasagtige form i de varme luftstrømme, men når de møder koldere luftstrømme, fortættes de og bliver igen til væske i form af vanddråber. Kold luft har en meget hurtigere vibrationshastighed end varm luft. Kold luft bevæger sig derfor hurtigere. Det er en god metafor for sjælen og det højere tankesinds frigørende påvirkning af det æteriske system under transmutationsprocessen.

I den gamle hinduistiske tradition kaldes hjertecentret Anahata, som er forbundet med luftelementet, og begge er symboliseret af den opadvendte halvmåne. Både hjertet og luften har evnen til at modtage oppefra. Den fælles symbolik beskriver på en måde luft som afgørende for alt liv på det fysiske plan, ligesom Anahata er afgørende for menneskets indre liv. Oldgræsk medicin og medicin i middelalderen havde også henvisninger til forbindelsen mellem luftelementet og blodsystemet, og dermed til det fysiske hjerte. Som nævnt er det Anahata eller hjertecentret, der esoterisk betragtes som ”sjælens bolig” eller ”den indre Kristus”. I tibetansk buddhisme har hjertecentret også en særlig betydning, for det er hjemsted for den uforgængelige ”rød-hvide dråbe”, der løfter bevidstheden ind i det næste liv, og det afspejler Anahata-centrets dybe forbindelse til sjælen. Det fungerer uafhængigt af den lavere natur, og er et helt rent udtryk for sjælens ubetingede kærlighed, for Anahata-centret rummer den mest forædlede følelseskvalitet.

Artikel-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose
Download-fil: REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK - S.M. Rose


Artikel-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose
Læsefil med vendbare sider: REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK