Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK (12 af 16)


Menneskets indre og ydre udvikling har en symbolsk forbindelse til nedbør. Det er en påmindelse om, at alt liv er energi i konstant vækst, forandring og fornyelse.

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK (12 af 16)

REGN SOM SYMBOL PÅ

HØJERE BEVIDSTHED

 

Regncyklussens-esoteriske-symbolik-19

 

Hjertecentret

I regncyklussens proces skaber kondenseringen vanddråber. Vanddråberne er et symbol på højere bevidsthed, der er skabt af energien i hjertecentret (det højeste aspekt i astrallegemet), som blander sig med hovedcentret (det højeste aspekt i mentallegemet). De synkrone handlinger kan ikke finde sted før kærlighedsenergien (som stammer fra hjertet) har udviklet en stigende kontrol over den lavere natur. Betydningen af ​​denne faktor forklares sådan:

 

I udfoldelsesprocessen sker udviklingen af hjertet før udviklingen af hovedet. Den følelsesmæssige karakter og sanserne udvikles før tankesindet, og det kan ses, hvis man betragter menneskeheden som en helhed. Hjertecentret åbner sig før hovedcentret. Kærligheden skal altid udvikles, før det er muligt at bruge kraft på en sikker måde. Derfor skal kærlighedens lys være aktivt, før livets lys kan bruges bevidst.

Alice A. Bailey: The Light of the Soul, p. 293

 

Hjertecentrets og hovedcentrets synkroniserede handlinger går altid forud for den indre udvikling, og forædlingen af det fysisk-æteriske legeme, astrallegemet og mentallegemet kræver mange inkarnationer. Efterhånden som de tre legemer gradvis frigøres fra fokuseringen på den tætte ydre formverden, afsløres en ny, lysende, åndelig virkelighed, men også kendsgerningen om sjælens eksistens. Det nye bevidsthedsområde inspirerer til yderligere indsats og tilskynder bestræbelsen med at forene modsætningernes par.

Efterhånden som mennesket udvikler sig følger den lavere og højere natur støt og roligt vejen til koordinering, og der skabes i stigende grad genklang med ”den indre sol”, og det stimulerer den gradvise tilpasning mellem hjertecentret og dens højere korrespondance med hovedcentret. Potentielt vil udbyttet af syntesearbejdet være højere bevidsthed eller intuition.

Artikel-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose
Download-fil: REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK - S.M. Rose


Artikel-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose
Læsefil med vendbare sider: REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK