Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK (4 af 16)


Menneskets indre og ydre udvikling har en symbolsk forbindelse til nedbør. Det er en påmindelse om, at alt liv er energi i konstant vækst, forandring og fornyelse.

REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK (4 af 16)

Wu Xing

 

Regncyklussens-esoteriske-symbolik-05 

Wu Xing

 

Regncyklussens-esoteriske-symbolik-06Wu Xing handlede udelukkende om manifesterede fænomener, og ild (i stedet for luft) var forbundet med den opadgående bevægelse, den ekspanderet energi, stoffets udvikling og nedbrydning og renselse, som efterfølges af regenerering. Mange andre gamle kulturer – eksempelvis de tidlige keltiske stammer, betragtede også ild som et symbol på renselse, regenerering og transformation. Ild, som et symbol på regenerering, dukkede også op i den kollektive mytologi om fugl Føniks. Den legendariske fugl findes i meget gamle egyptiske tekster som ”benu-fuglen” eller ”solfuglen”. I russisk folklore findes den som ”ildfuglen”, og både i Tibet og i den hellige hinduistiske tekst, Ramayana, kaldes den ”garuda” eller ”livets fugl”.

Associationen mellem ​​ild (og varme) og en bevinget budbringer fra Solen leder tanken hen til ”solenglen” eller sjælen, der fungerer som mellemled mellem ånd og stof, og derfor er den det formidlende princip mellem det Ene Liv og formverdenen. Sjælen er derfor en rensende og transformerende kraft, der beskrives af den tibetanske mester Djwhal Khul med disse ord:

 

”Sjælen er hverken ånd eller stof. Den er relationen mellem dem. Derfor er sjælen det formbyggende aspekt, som skaber formen, gør det muligt for formen at udvikle sig og vokse, så den på mere tilfredsstillende måde kan rumme det iboende liv, og den driver alle Guds skabninger fremad på evolutionens vej … Sjælen er selve evolutionskraften”.

Alice A. Bailey: A Treatise on White Magic, p. 35

Artikel-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose
Download-fil: REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK - S.M. Rose


Artikel-Regncyklussens-esoteriske-symbolik-S-M-Rose
Læsefil med vendbare sider: REGNCYKLUSSENS ESOTERISKE SYMBOLIK