Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTISK SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptisk-symbolik-

EGYPTISK SYMBOLIK (13 af 16)


Ingen egyptisk papyrus, ingen indisk olla, ingen syrisk lertavle, ingen hebraisk skriftrulle kan fortolkes bogstaveligt. Kun symbolforståelse giver mening.

EGYPTISK SYMBOLIK (13 af 16)

Hejren

 

Egyptisk-symbolik-19-Erik-Ansvang

Hejren og Benu-fuglen

 

I kapitel 73 i Dødebogen beskrives forvandlingen til Benu-fugl – hejren eller den egyptiske Phoenix, der er symbol på cyklisk genfødsel. Den afdøde siger: ”Jeg kom (eller bogstaveligt ”Jeg fløj”) ind i eksistens fra formløst stof. Jeg kom ind i eksistens som guden Khepera. Jeg har spiret ligesom planter, der spirer, og jeg har klædt mig som skildpadden (i tæt stof.) Jeg udspringer af kimen fra alle guderne”.

Hejren er kendt som en enestående fisker, og visdomsguden Tehuti (ibissen) er kendt som skattefiskeren – eller gralskongen. Hejren er kendt for sit skarpe syn, som gør den til den perfekte fiskefanger. Den står over vandet og ser det, der bevæger sig nede i vandet. Det er et symbol på årvågenhed og klarsyn. Neofytten ser ind i et andet element (bevidsthedsplan). Den sande seer ser verdens begivenheder fra et højere niveau – fra et oplyst bevidsthedsniveau. Den sande seer ser og forstår med klarhed livets bevægelser, cyklusser og lovmæssigheder. Den sande seer er i stand til at identificere og udvælge de sjæle, der er parate til at gå ind i en højere indvielsesgrad.

 

Egyptisk-symbolik-20-Erik-Ansvang

 

Det er ibissen, storken eller hejren, som symbolsk kommer med ”nyfødte børn”. Det er en anden version af fiskesymbolikken. ”Babyen” er fisken, der løftes ud af de mindre mysteriers vand (kontrol over følelseslivet) og ind i ”den brændende luft” (solskinnet) i de større mysteriers luft (for at arbejde med kontrol over tankelivet). Barnet er en nyindviet eller nyfødt neofyt – en sjæl, der er genopstået fra indvielserne i 4. grad, som de gamle egyptere kaldte ”Moses – han, der blev løftet op af vandet”.

Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTISK SYMBOLIK af Erik Ansvang


Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTISK SYMBOLIK