Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTISK SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptisk-symbolik-

EGYPTISK SYMBOLIK (14 af 16)


Ingen egyptisk papyrus, ingen indisk olla, ingen syrisk lertavle, ingen hebraisk skriftrulle kan fortolkes bogstaveligt. Kun symbolforståelse giver mening.

EGYPTISK SYMBOLIK (14 af 16)

Insekter

 

Egyptisk-symbolik-21-Erik-Ansvang

Knæleren

 

Artiklen er naturligvis en ufuldstændig liste over Egyptens utallige dyresymboler, men der skal også nævnes et mærkeligt lille insekt, som kaldes knæleren – ”guddommen”, der guidede den afdøde til inderverdenen med usvigelig sikkerhed. Knæleren var højt respekteret i det gamle Egypten, og iflg. grækerne havde den overnaturlige kræfter. Araberne påstod, at knæleren altid bad med hovedet vendt mod Mekka.

 

Egyptisk-symbolik-22-Erik-Ansvang

 

Et andet insekt var bien. Bien samler som bekendt honning, og bikuben, bien og honningen havde en naturlig og central placering i den egyptiske symbolik. Årsagen til, at egypterne valgte bien som symbol, er nemt at forstå. Den egyptiske bi var prototypen på det kongelige princip, og den egyptiske civilisation udviklede sig omkring det centrale princip. På samme måde fungerer en bikube som én organisme, der er centreret omkring dronningen. Kubens øvrige individer har alle en funktion, der er en nødvendig forudsætning for kubens og dronningens overlevelse. Det samme gælder Logos. Alt i manifestationen er skabt fra et centralt punkt, og al manifestation arbejder og udvikler sig til gavn for det Ene Liv – Verdenssjælen.

Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTISK SYMBOLIK af Erik Ansvang


Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTISK SYMBOLIK