Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTISK SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptisk-symbolik-

EGYPTISK SYMBOLIK (4 af 16)


Ingen egyptisk papyrus, ingen indisk olla, ingen syrisk lertavle, ingen hebraisk skriftrulle kan fortolkes bogstaveligt. Kun symbolforståelse giver mening.

EGYPTISK SYMBOLIK (4 af 16)

Ingen dyretilbedelse

 

Egyptisk-symbolik-07-Erik-Ansvang

 

De víse egyptere tilbad aldrig dyrene. Men de sande sindbilledlige idéer bag dyresymbolikken gik med tiden tabt pga., at de uvidende masser fik mere magt og større indflydelse. Der var absolut esoteriske årsager bag symbolikken, og de gamle egyptere foretog sig aldrig noget, der kan betegnes som uvidenskabeligt. Clairvoyante forskere har iagttaget, at når en symbolsk form én gang var modtaget fra indre kilder, blev de samme former gentagne gange sendt til de samme mennesker. Det medførte, at naturens usynlige aspekter blev afbildet i en bestemt form, og derfor blev hvert symbol i årtusinder fremstillet i overensstemmelse med den vedtagne opfattelse.

Det er en esoterisk kendsgerning, at formen på en idé (en tankeform) reproducerer sig selv, når den først er opfattet af et menneske. Spørgsmålet er derfor, hvilket billede, der efterfølgende repræsenterer den virkelige form? Ofte er formen skabt i fantasien, og derfor er formen ikke i overensstemmelse med den elemental, som clairvoyante forskere kan iagttage – eller med virkeligheden. Det er selvfølgelig sandt, men ikke desto mindre har naturen udviklet bestemte mønstre, som gentages overalt, hvor det er muligt. Eksempelvis kan træets mønster spores i dannelsen af bestemte krystaller, og mønstrene fortsætter op gennem planteriget, dyreriget og menneskeriget, og derfor er der også typer af bevidsthed og funktioner, som findes i dyre- og planteriget, som er reproduceret i mennesket. Årsagen er, at naturen udgør en enhed.

 

Alle skabninger består grundlæggende af det samme,

men adskiller sig i grad.

 

Hvis man indså, at alle naturriger udgør en enhed, sådan som de gamle egypterne indså det, ville man se det guddommelige i alle former, og det ville medføre, at mennesker behandlede deres yngre brødre – dyrene –langt bedre. Mennesket ville hverken ønske at dræbe og spise dyr eller mishandle dem i den vanvittige overbevisning, at det er til gavn for mennesket. Menneskeriget har udviklet sig fra dyreriget, og derfor er dyrene menneskets yngre brødre. En passage i Dødebogen siger:

 

”Jeg er musen”. ”Jeg er falken”. ”Jeg er aben”.

”Jeg er krokodillen, hvis sjæl stammer fra mennesket”.

 

Udtalelsen bekræftes af åndsvidenskaben, for imens menneskets monade på planet A i evolutionens første runde passerede igennem alle tre naturriger – mineralriget, planteriget og dyreriget – er ethvert pattedyr i den nuværende fjerde runde ”udgået fra mennesket” – hvis man overhovedet kan bruge den betegnelse om de to første rodracers halvt æteriske og mangeformede skabninger, som menneskets monade tog bolig i. Derfor er alle pattedyr reelt udgået fra mennesket – ikke i form af kød, blod og knogler, som nu er en forudsætning for det, man kalder et menneske, men i form af den indre, guddommelige monade med dens mange principper eller aspekter. I egyptisk symbolik er der derfor en naturlig forbindelse mellem dyrenes og gudernes karakteristika og funktioner.

Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTISK SYMBOLIK af Erik Ansvang


Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTISK SYMBOLIK