Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

CLAIRVOYANCE - FUP ELLER FAKTA?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Clairvoyance-fup-eller-fakta-Erik-Ansvang

CLAIRVOYANCE - FUP ELLER FAKTA? (2 af 9)


En clairvoyant har metafysisk syn. Men mange clairvoyante er ikke clairvoyante, for de kan ikke se de indre verdener. De føler eller fornemmer dem.

CLAIRVOYANCE - FUP ELLER FAKTA? (2 af 9)

Clairvoyance er klarsyn

 

Evnen til at se

Clairvoyance er det franske ord for klarsyn. Clairvoyance er en medfødt eller optrænet evne til at registrere det, der eksisterer i andet end det tætte fysiske stof og opfatte denne registrering som synsindtryk. Ifølge åndsvidenskaben har sjælen en række sanser og psykiske evner, som den anvender som erkendelsesredskaber på menneskets syv bevidsthedsplaner, hvoraf det fysiske plan består af det tungeste og tætteste stof, der kan iagttages med det fysiske syn. De øvrige eksistensplaner kan iagttages med metafysiske sanser, der fungerer uafhængigt af den fysiske synsevne.

Lavere og højere clairvoyance

Clairvoyance eller klarsyn er eksempelvis sjælens evne til at "se" på astralplanet (følelsernes plan), som er det eksistensplan, der ligger umiddelbart bag det fysisk-æteriske. Evnen til at "se" denne verden kaldes lavere clairvoyance. Ved hjælp af højere clairvoyance kan man "se" mentalplanet (tankens plan), som ligger bag den astrale verden, og derfor befinder sig på et endnu højere niveau, der består af endnu finere stof end det astrale.

 

Clairvoyance-fup-eller-fakta-02-Erik-Ansvang

 

Clairvoyance er evnen til at "se" overfysiske fænomener og verdener uafhængigt af tid og rum. Der er mange grader af clairvoyance. Nogle har kun evne til at se de lavere astrale vibrationer, mens andre kan se helt op til det højere mentalplan − ja højere endnu i sjældnere tilfælde. Ofte anvendes clairvoyance til at fortolke de tankeformer og farver, der findes i menneskets aura. Men den højere udviklede clairvoyance kan desuden iagttage både historiske og fremtidige begivenheder − det sidste dog som potentialer, for mennesket har som bekendt fri vilje. Den højere clairvoyance er som sagt en betegnelse for klarsyn på mentalplanet. Det gør den højere clairvoyance mere præcis end den astrale udgave, der ofte rummer mulighed for mange blændværk.

Evnen til clairvoyance ligger latent hos alle mennesker, men for at opnå de højere grader må menneskets karakter udvikles betydeligt, for der kræves et højt moralsk niveau at kunne opnå og udholde at have denne evne. Det samme gælder for andre psykiske evner.

Artikel-Clairvoyance-fup-eller-fakta-Erik-Ansvang
Download-fil: CLAIRVOYANCE - FUP ELLER FAKTA - Erik Ansvang


Artikel-Clairvoyance-fup-eller-fakta-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: CLAIRVOYANCE - FUP ELLER FAKTA