Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ER DEN HEMMELIGE LÆRE HEMMELIG?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Er-den-hemmelige-lære-hemmelig-Erik-Ansvang

ER DEN HEMMELIGE LÆRE HEMMELIG? (7 af 8)


Egypterne havde ingen generel hensigt om hemmeligholdelse af sandheden. Esoterisk visdom har altid været tilgængelig - men kun for de, der kan se og forstå den.

ER DEN HEMMELIGE LÆRE HEMMELIG? (7 af 8)

Åndens redskab

 

I tusinder af år har utallige videbegærlige mennesker forgæves forsøgt at trænge ind til den hellige videnskabs "hemmeligheder". Det svarer til, at de forsøger at hugge et hul i havet ved hjælp af en økse. Redskabet må være af samme natur som den genstand, det skal bearbejde. Ånd består alene af ånd, og den esoteriske lære handler om verdens åndelige aspekt, som er utilgængelig for hjernebevidstheden. Det er årsagen til, at man i åndsvidenskaben gør opmærksom på, at "tanken er virkelighedens drabsmand".

 

Er-den-hemmelige-lære-hemmelig-10-Erik-Ansvang

 

Det skal naturligvis ikke forstås sådan, at det er forkert at tænke. Det tvivlende og skeptiske sind er absolut nødvendigt. Kun ved hjælp af tænkeevnen kan mennesket opdage fejl, og fortidens traditioner kan renses for de tilføjelser, som har sneget sig ind i løbet af perioder med uvidenhed. At være skeptisk er ikke forkert. Hvis der skal være fremskridt, må der være kamp om det, der kommer fra fortiden, så man kan skille sandheden fra fejltagelsen.

Et af problemerne består i tænkningens grundlæggende kritiske holdning. Den kritiske intelligens ser fejl hurtigere end fordele og dårlige motiver hurtigere end gode. Og det fører til fortolkninger, der ofte nedgør eller endda latterliggør de gamle kulturer og deres idéer. Men man kan ikke forstå alt, når man bevæger sig ind i ukendte verdener. Medmindre man er parat til at være uvidende, er der ingen mulighed for at opdage ny kundskab. Hvis man forsker med bedrevidende arrogance, er resultatet ofte konklusioner, der siger mere om nutidens forskere end om fortidens vismænd.

Artikel-Er-den-hemmelige-lære-hemmelig-Erik-Ansvang
Download-fil: ER DEN HEMMELIGE LÆRE HEMMELIG? - Erik Ansvang


Artikel-Er-den-hemmelige-lære-hemmelig-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ER DEN HEMMELIGE LÆRE HEMMELIG?