Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV (10 af 12)


Når man iagttager og undersøger sig selv med oprigtig ærlighed, opdager man, at tanken om penge vækker dybe og stærke reaktioner i alle mennesker.

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV (10 af 12)

Penge, musik og åndeligt arbejde

 

En analogi til musik vil gøre det virkelige forhold mellem åndelige realiteter og materielle midler endnu klarere. Violinstrengene har tydeligvis intet at gøre med Bachs sublime kompositioner, men hvis en violinist skal gøre kompositionerne hørlige for tusinder af tilhørere, er de nødvendige – og det samme gælder violinkassens træ.

 

Penge-og-det-åndelige-liv-10-Assagioli

 

Og det samme gælder også åndeligt arbejde. Et eksempel kan være dets enkleste aspekt: At udbrede det åndelige budskab trykt på papir. For at understrege den voksende erkendelse af mediernes magt, citeres en vigtig leder i New York Times:

 

”På universiteterne er der en seriøs tendens til at foretrække intellektuelle udmærkelser for sportspræstationer, selvom det uden tvivl også er et modespørgsmål. Det har været hårde år for USA’s ungdom, som en del af hele verden. Unge mennesker på universiteter er blevet tvunget til at beskæftige sig mere indgående med den ydre verden end man gjorde tidligere. Når de har gjort det, har de ikke kunnet undgå at se i hvor høj grad, nutidens tilværelse bliver formet af ideer. Bøger, som før var noget nørder beskæftigede sig med, fortjener nu bred opmærksomhed, for bøger rummer ideer, der kan få det halve kontinent til at eksplodere.”

 

Der er et presserende behov for udbredelsen af bøger, foldere og blade med ideer, som ikke vil ”få det halve kontinent til at eksplodere”, men som kan sprede goodwill blandt mennesker, nationer og kontinenter, der kan bringe oplysning, orientering og opmuntring ud til utallige enkeltpersoner, der bevidst eller ubevidst har et desperat behov for dem.

Den mængde af det gode, der kan gøres på den måde, er uvurderlig og helt ude af mål med de penge der bruges. En bog, en folder, ja selv en artikel kan forvandle et liv og − via det − mange menneskers liv. Der kan gives mange eksempler på det. Det samme kan siges om penge, der bruges på en foredragsturné eller en åndelig konference, hvor det talte ords magt og den subjektive stimulering gennem personlig kontakt og gruppearbejde kan have vidtrækkende og gavnlige konsekvenser.

Artikel-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli
Download-fil: PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV - Roberto Assagioli


Artikel-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli
Læsefil med vendbare sider: PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV