Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV (11 af 12)


Når man iagttager og undersøger sig selv med oprigtig ærlighed, opdager man, at tanken om penge vækker dybe og stærke reaktioner i alle mennesker.

PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV (11 af 12)

Donationernes vigtighed

 

Penge-og-det-åndelige-liv-11-Assagioli

 

Der stod en anden betydningsfuld ting, som har forbindelse med emnet, i New York Times:

”Gaver til Massachusetts Institut for Teknologi er i det forløbne år opgjort til 2.535.009 dollars.”

Det er et godt eksempel på en generel positiv anvendelse af penge, og det viser desuden, at der er en overflod af penge til formål, hvis betydning for samfundet klart erkendes. Mange lignende tilfælde kunne omtales.

Penge til åndeligt arbejde

Hvilke fantastiske ting kunne der ikke gøres på det åndelige område, hvis tilsvarende summer blev skænket til specifikt at fremme et åndeligt tjenestearbejde?

Pengene findes. Derfor drejer det sig om med dynamisk intensitet at udbrede opfattelsen af, at det er nødvendigt og vigtigt at bruge dem til åndelige formål, så de mennesker, der har mulighed for at give, bliver opmærksomme på det.

Et andet faktum, som det er klogt at erkende – og få andre til at erkende – er, at ”åndelige gaver” giver giveren god karma. Først er der den sikre effekt af loven om årsag og virkning, som forsikrer, at alle gode gerninger har en gavnlig effekt på den, der udfører dem. Denne ”gode karma” kan modvirke og opveje tilsvarende ”dårlig karma”, skabt for nylig eller i en fjern fortid – og hvem kan sige nej til en sådan mulighed?

Men der er desuden en endnu mere værdifuld indre velsignelse. At give til åndelige formål med hensigt, glæde og et rent motiv skaber en pragtfuld indre frigørelse og åbner en kanal for indstrømning af åndeligt lys, åndelig kærlighed og kraft. Og sidst men ikke mindst tiltrækker åndelige ydelser ifølge sagens natur mestrenes opmærksomhed. Mestrene er de ophøjede skikkelser, der har givet afkald på deres individuelle frigørelse for at blive i nærheden af menneskeheden og hjælpe og frelse den. De er altid − og især i denne kritiske og afgørende periode − på udkig efter villige medarbejdere, og alle, der på nogen måde fremmer deres sag og realiserer deres planer, kan ikke undgå at modtage deres anerkendelse. Som en af mestrene har sagt: ”Utaknemmelighed er ikke en af vores laster.”

Artikel-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli
Download-fil: PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV - Roberto Assagioli


Artikel-Penge-og-det-åndelige-liv-Assagioli
Læsefil med vendbare sider: PENGE OG DET ÅNDELIGE LIV