Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (5 af 21)


Fjerde år - Instruktion 2 - 21. februar-20. april - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (5 af 21)

Identifikation og disidentifikation

 

Følelsesmæssig identifikation og disidentifikation

Et andet område for uheldige identifikationer er astrale, og her befinder de fleste mennesker sig. Her identificerer man sig med en følelsesmæssig tilstand og bruger igen de uheldige ord "jeg er" … nedtrykt, bange, vred eller andre stærke følelser. Det fejlagtige ved denne identifikation er tydelig, når man husker, at man samme dag kan opleve (og faktisk gør det) en række forskellige og ofte modsatrettede følelsesmæssige tilstande. Og alligevel har man den samme identitet − det samme "jeg".

Mental identifikation og disidentifikation

Derefter kommer mentallegemet. De mennesker, der er mentalt polariseret, identificerer sig med deres tankesind, og det er en mere subtil, men også en meget afgrænsende identifikation. Man kan let blive − og bliver ofte − revet med af sine idéer, ideologier, holdninger, tanker og også af forskellige filosofiske systemer. Disse tilstande er heller ikke permanente, for man ændrer igen og igen sine idéer og tænkemåder, og det skal man også. Man får en holdning og kort tid efter skifter man mening.

Selverkendelse − selvidentitet

Så snart man bliver klar over disse modsætninger, er man påbegyndt på disidentifikationsprocessen, men i begyndelsen kan denne opdagelse medføre forvirring og en periode med tvivl, mens man spørger sig selv: "Hvad er jeg nu". Man får svaret, når man træder tilbage fra de fysiske sanser, den følelsesmæssige og mentale aktivitet og finder ud af, at man "er". Oplevelsen af "jeg er", er en oplevelse af selverkendelse, af ren selvidentitet, og det er denne selvidentitet, der "er" og vedbliver med at være.

En anden måde til at forstå det bedre er at se tilbage på sit liv. Man kan huske de forskellige stadier, man gennemlevede, herunder illusionerne i ungdomsårene, og man kan nu se med større modenhed, hvor forskellig man har været i de forskellige stadier. Ofte er det sådan, at man næsten ikke genkender sig selv på fotografier, der er taget for lang tid siden. Alligevel véd man, at der har altid været den samme gyldne tråd af selvidentitet på trods af de mange forskellige tilstande − fysiske, følelsesmæssige og mentale − som man har gennemlevet.

Artikel-Skabende-meditation-04-02-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6


Artikel-Skabende-meditation-04-02-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6