Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (12 af 21)


Fjerde år - Instruktion 2 - 21. februar-20. april - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 2:6 (12 af 21)

Den transcendente virkelighed

 

Flere af de indviede mystikere og clairvoyante har videregivet deres erfaringer ved at beskrive endnu højere mål i menneskets indre virkelighed. I disse højere områder transcenderes menneskets individuelle bevidsthed, og man opnår forskellige grader af kontakt og forening med den transcendente virkelighed.

En gruppe fremskredne psykologer, hvor Abraham Maslow var særlig fremtrædende, påbegyndte en videnskabelig forskning i "højdepunkts psykologi". Det gælder de "oplevelser", der forekommer på de højere metafysiske planer. Det er de oplevelser, som psykologer og psykiatere forsøger at analysere hos deres klienter.

Det er udforskningen af det "indre rum", der fører ind i disse høje dimensioner. At de er virkelige og har stor betydning, er understreget helt tilbage fra begyndelsen af disse meditationsstudier, og den stigende interesse for alle meditationsformer viser, at fornemmelsen af den indre dimension er blevet større. Menneskets bevidsthed fristes til at opdage den.

At praktisere teknikken til rigtige proportioner

Teknikken til rigtige proportioner kan anvendes og virke på mange måder. Alt, der udvider visionen og uddyber forståelsen, er en hjælp til at opnå et grundsyn, hvor man forstår perspektivet, og der er forskellige metoder til at nå dette mål. F.eks. kan man udvide opfattelsen af Universets store udstrækning ved at studere astronomi, der indeholder data om de kosmiske afstande, "stjernekort" osv. Det giver et billede af kosmos, og derved udvides opfattelsen af rummets gigantiske udstrækning. Og når man ser på stjernehimlen, får man naturligvis en direkte fornemmelse af rummets udstrækning.

De fleste mennesker oplever, at deres bevidsthed udvides, og at de befinder sig i en positiv sindstilstand, men nogle reagerer negativt. De føler sig ubetydelige, trykket og nærmest knust som små brikker i de store dimensioner. Det er et blændværk, der stammer fra en separatistisk holdning. Man skal glæde sig over at deltage i dette store skaberværk. Dette blændværk skal fjernes, og det gøres ved at erkende, at det, der betyder noget, er kvalitet − ikke kvantitet. Mennesket består af samme essens og har samme værdinorm som enhver af de store realiteter i Universet − på samme måde som en enkelt dråbe af havet har den samme kemiske sammensætning som alle oceaners vand.

For at kunne opfatte det uendelige forløb af tid, må man studere de stadig længere cyklusser, som naturvidenskaben har afsløret for menneskeheden. Cyklusserne rækker lige fra et splitsekund, et minut, en dag, et år, århundreder og til et "astronomisk år" på 26.000 år, hvor Solen bevæger sig gennem hele zodiaken, og videre til de ufatteligt langstrakte livsår for planeter og sole, og på denne måde kan man udvide sin opfattelse af tidsbegrebet.

Artikel-Skabende-meditation-04-02-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6


Artikel-Skabende-meditation-04-02-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 2:6