Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

10 ØKONOMISKE PRINCIPPER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-10-økonomiske-principper-Terry-Schansman

10 ØKONOMISKE PRINCIPPER (8 af 16)


Menneskehedens økonomiske ubalance svarer til det enkelte menneskes sygdom. Der er ingen fri strøm af livsfornødenheder til fordelingscentralerne.

10 ØKONOMISKE PRINCIPPER (8 af 16)

5. princip

 

Sådan samarbejder menneskeheden

på det økonomiske område:

 

 10-økonomiske-principper-11-Terry-Schansman

 

5. princip

 

Handel kan være en fordel for alle.

 

”For at forstå hvorfor, så overvej, hvordan handel påvirker familien. Når et medlem af familien søger et job, konkurrerer han eller hun mod medlemmer af andre familier, der også søger et job. Familier konkurrerer også indbyrdes, når de køber ind, fordi alle familier ønsker at købe den højeste kvalitet til den laveste pris. Derfor konkurrerer alle familier med alle andre familier om økonomi.

På trods af denne konkurrence vil familien ikke klare sig bedre ved at isolere sig fra andre familier. Hvis den gjorde det, ville den være nødt til at dyrke sin egen føde, væve sit eget tøj og bygge sit eget hus. Det er klart, at familien vinder meget ved at kunne handle med andre. Handel gør det muligt at specialisere sig i de aktiviteter, man er bedst til, uanset om det er at dyrke jorden, sy eller at bygge huse. Ved at handle med andre, kan man købe flere forskel­lige varer og tjenesteydelser til en lavere pris.

Både nationer og familier har fordel af at handle med hinanden. Handel gør det muligt for lande at specialisere sig i det, de er bedst til, og derved får de adgang til flere forskellige varer og tjenesteydelser. Japanere, franskmænd, egyptere og brasilianere er lige så meget partnere i verdens­økonomien, som de er konkurrenter.”

N. Gregory Makiw: Principles of Economics, s. 8-9

 

Historisk set foregik de første kontakter mellem nationer som regel gennem handel. Selvom man ofte hører argumentet, at man ikke burde handle med nationer, der ikke lever op til bestemte standarder, er det vigtigt at huske, at rigtige relationer kun kan eksistere, hvis der overhovedet er relationer. Og som det blev citeret ovenfor: ” Nøgleordet til et godt helbred er esoterisk set fordeling eller distribution. Disse to ord er desuden nøgleord for, hvordan menneskeheden generelt har det.” Det kan kun lade sig gøre at fordele og distribuere, hvis der er åbne handelsveje mellem alle nationer. Det betyder ikke, at man skal ignorere de store, praktiske vanskeligheder, der er forbundet med at gøre det muligt. Det betyder, at man skal identificere de involverede problemer for at muliggøre fri handel, i stedet for at identificere de eventuelle problemer med det formål at vanskeliggøre fri handel. Man kan have en forestilling om, at de fremtidige økonomiske forhold har flere for­skellige retninger. Derfor er en vision nødvendig, og den skal gælde en verden, hvor enhver nation kan handle frit med enhver anden nation.

Artikel-10-økonomiske-principper-Terry-Schansman
Download-fil: 10 ØKONOMISKE PRINCIPPER - Terry Schansman


Artikel-10-økonomiske-principper-Terry-Schansman
Læsefil med vendbare sider: 10 ØKONOMISKE PRINCIPPER