Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (6 af 15)


Andet år - Instruktion 6 - 21. oktober–20. december - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (6 af 15)

Ydre handling

 

Elementer i handling

En naturlig virkning af meditation er handling, både i det indre og i det ydre. Indre handling ved udstråling er omtalt, og nu drejer det sig om ydre handling. Selvom man ikke tænker meget over det, og selvom det sker bevidst eller ubevidst, så foretager man hele tiden ydre handlinger. Ofte gør man det tankeløst og begår derfor alle mulige fejl.

Emnet handling er tilsyneladende indlysende og enkelt, men i virkeligheden er rigtig handling meget vanskelig. Man skal altid huske, at et menneskes handlinger kan være konstruktive og positive, unyttige og meningsløse eller skadelige og destruktive, og på den baggrund må man nødvendigvis erkende det store ansvar, handlinger medfører. Derfor er der god grund til at betragte naturen af rigtig og effektiv handling − eller "perfekt" handling.

1. Den første kilde til handling er − eller burde være − vilje. Vilje kræver for det første formål og motivation, og for det andet fast styring. Derfor bør vilje være både kilden til handling og den grundlæggende energi i hele handlingsprocessen. Motivation forudsætter et valg, og man bør vælge det, der er positivt. Det betyder, at man skal være i besiddelse af viljen-til-det-gode, som er det dynamiske aspekt af kærlighed.

2. Tanken skal følge viljen. Dette er muligt ved at bruge forstanden eller endnu bedre ved intelligent planlægning. Effektiv handling kræver, at der udarbejdes en detaljeret plan. Det er det tidligere omtalte femte stadie vedrørende viljen. Der er ikke behov for detaljerede instruktioner om dette stadie, for det er forklaret og forstået, og det er brugt i stort omfang. Det kan man se, når regeringer og store virksomheder præsenterer deres 3-, 5- eller 10-års planer. Det er ligeså nødvendigt at planlægge de åndelige formål og planerne med at forberede den nye tidsalder, for virkningen af enhver handling afhænger hovedsageligt af kvaliteten i de bagvedliggende motiver. Til denne opgave er refleksiv meditation nødvendig, for den tilfører energi som forberedelse til de ydre handlinger.

3. Det tredje nødvendige element er følelse, især i form af kærlighed. Man skal føle, at handlingen er positiv og rigtig, og man skal værdsætte målet og endog vise kærlighed til det. På den måde kan man fokusere det store potentiale af følelser på et nyttigt formål. Energien fra følelser og endog medfølende motiver går ofte tabt, fordi de holdes nede. Og det kan endda medføre destruktive handlinger.

4. Hvis den kraft, der findes i de instinktive impulser, kontrolleres og forvandles, vil den stimulere til handling. Det har man altid vidst og man har mere eller mindre bevidst anvendt den. Nutidens psykologi udforsker dette emne, og den er ved at udvikle en "psyko-dynamik", der er baseret på videnskabelige metoder. Det har allerede resulteret i effektive teknikker, der i stigende grad benyttes i psykoterapien.

Artikel-Skabende-meditation-02-06-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6


Artikel-Skabende-meditation-02-06-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6