Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (3 af 15)


Andet år - Instruktion 6 - 21. oktober–20. december - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (3 af 15)

Psykologisk og åndelig udstråling

 

Der findes to former for psykologisk og åndelig udstråling:

1. Spontan, ubevidst udstråling

Den spontane, ubevidste − man kan sige uundgåelige − type, der svarer til udstråling af radioaktivitet fra radium. Ikke alene sker udstrålingen automatisk og uden påvirkning fra menneskets side, men man kan heller ikke forhindre radium i at stråle, selvom man prøvede.

Kraftige og magiske virkninger

Når udstråling har åndelige egenskaber, og når den stråler ud fra et menneske, der har nået et højt niveau af selverkendelse, er virkningerne kraftige og i en vis forstand magiske. Psykologen A.H. Maslow opdagede, at denne udstråling var en realitet. Han beskrev den på denne måde:

"… selvrealiserende mennesker "udstråler" kreativitet, som var det radioaktivitet, og rammer alt liv uden hensyn til, om det giver problemer, ligesom et glad menneske "udstråler" glæde uden at have et bestemt motiv eller bagtanke med det, fordi glæden stråler på alt, ligesom solskin. Den stråler på hele området, og den får alt til at vokse (som kan vokse), og den går til spilde på sten og alt det, der ikke kan vokse."

A.H. Maslow: Creativity in Self-Actualizing People, s. 12

 

Herman Keyserling beskrev den samme sandhed:

"… hvis bare én helgen er til stede, er det en velsignelse, hvis bare én helt er til stede, giver det styrke og mod, hvis bare én oplyst troende er til stede, skaber det tro, og den, der viser stor tillid, skaber tryghed. Hertil kommer, at det er den dybe værens stille strømmende udstråling, der sørger for den mest kraftfulde aktivitet i længere tid. Det har vist sig at være sandt i tusinde tilfælde i tid og rum. Jo længere væk et menneske, der er åndeligt besjælet, lever fra andre, jo mere utilgængelig dette menneske er, jo længere ud når påvirkningen af dets udstrålings dybder."

Herman Keyserling: From Suffering to Fulfilment, s. 90

 

2. Tilsigtet, bevidst projicering

Aktiv udstråling eller bevidst projicering svarer præcis til radio- og Tv-transmissioner, og den kan fungere på to måder:

a. Udstråling i alle retninger uden et egentligt sigte eller mål. Det udsendes "til alle, der er interesseret", eller som er i stand til at modtage budskabet eller billedet.

I buddhisterne beskriver de fire guddommelige stadier[1] (Brahma-Viharas)[2] som udstrålende kontemplationer med denne formel:

 

Munken hviler i sig selv opfyldt af kærlighed og lader den udstråle i fire retninger: Nord, syd, øst og vest, og opad og nedad … han bestråler hele verden med sin ånd, der er gennemstrømmet af kærlighed, der er langt­rækkende, dyb og ubegrænset og uden had og vrede.

 

Dette mantra gentages tre gange. Det øger evnen til kærlighed, hengivenhed, glæde og sindsro. For at den kan blive effektiv kræver denne form for udstråling stor indre kraft og en høj åndelig "spænding".

b. Specifik udstråling, der rettes mod et bestemt mål. Det svarer til de stråler, der kun projiceres i én retning. Denne metode kræver ikke så høj "spænding", fordi virkningen bliver større ved at fokusere energien − det svarer til Solens stråler, der kan skabe ild, når de samles i et brændpunkt ved hjælp af en linse.

Hvad kan man, og hvad bør man udstråle

1. Ved hjælp af åndelig telepati kan man udstråle tanker, enten helt abstrakte tanker eller tanker, der er "formet" til tankeformer.

2. Man kan udstråle egenskaber, aspekter og holdninger som f.eks. kærlighed, lys, glæde, styrke og vilje.

3. Disse to former for udstråling kan kombineres. Det betyder, at man kan udstråle tanker eller tankeformer, der stimuleres med åndelige egenskaber.

En speciel form for udstråling skal benyttes i forbindelse med healingsarbejde, men en beskrivelse af dette område vil blive for omfattende til en omtale her.

 

_________________________________

[1] I Majhmanikayo.XL

[2] Brahma-Viharas er buddhisternes betegnelse for de fire uendelige dyder eller "sublime sindstilstande".

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-02-06-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6


Artikel-Skabende-meditation-02-06-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6