Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (5 af 15)


Andet år - Instruktion 6 - 21. oktober–20. december - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 6:6 (5 af 15)

Farer ved udstråling

 

Her er det vigtigt at sige et par advarende ord om farerne ved udstråling og eventuelle negative virkninger.

1. Udstrålingen kan være for intens, og hvis det er tilfældet, kan det ska­be to virkninger. Den ene virkning kan være, at modtageren forsøger at afvise udstrålingen, og den anden virkning kan medføre, at udstrålingen vække den modsatte reaktion hos modtageren − eller den kan blive "brændende" og dermed destruktiv. Virkningen af Solens stråler er et analogt eksempel. Solen er kilden til alt liv, og dens stråler er positive, helbredende og livgivende. Men hvis de bliver for intense, går man ind i skyggen. Hvis man stædigt udsætter sig for Solens bestråling, kan man blive solskoldet eller få solstik. Det er derfor ikke en fejl fra Solens side, men modtageren, der ikke tænker sig om.

2. En anden virkelig fare er fristelsen til at påtvinge eller påvirke andre mennesker med udstrålingen. Når man er motiveret af egoistiske motiver eller af et ønske om magt − eller selv når man har de bedste motiver − kan det virke skadeligt. Man skal huske, at ingen har ret til at krænke andres frihed, og derfor må man undgå at projicere sine "idealbilleder" over på andre, eller det man mener, de burde være. Det er en helt almindelig fejl, og den ses ofte hos forældre. Den kommer sædvanligvis til udtryk via autoritet, overtalelse eller suggestion, men den kan blive ligeså skadelig, hvis der benyttes subtile metoder til udstråling. Derfor skal man være bevidst om det store ansvar, man påtager sig og aldrig forsøge at påvirke i nogen bestemt retning, undtagen hvis "modtageren" direkte har bedt om det, eller det sker med fuld accept fra "modtageren".

3. Den samme advarsel gælder i forbindelse med bønner og med tankeprojiceringer, der har til formål at påvirke politiske og religiøse ledere i bestemte retninger. Man kan ikke vide, hvad der i det lange løb er det rigtige i alle situationer, og det er derfor mere sikkert at forsøge at påkalde lys og andet positivt, som man mener, er det rigtige, i stedet for at forsøge at arbejde for at opnå bestemte resultater.

4. Ved healing er der også behov for forsigtighed. F.eks. kan koncentreret opmærksomhed på klientens sygdom eller på de dele af den fysiske krop, have uønskede virkninger. Det er bedre at påkalde de generelle healingskræfter og f.eks. sende lys og positive tanker om "helhed" og sundhed til det aktuelle område.

Velsignelse

Den bedst kendte form for udstråling er velsignelse. Når velsignelsen udstråles på en dynamisk måde og er inspireret og udsendt af en velovervejet vilje-til-det-gode, er velsignelse den bedste overfører af åndelig energi.

En velsignelse er blevet smukt beskrevet af en lærer som "udstråling af en regnbue med velsignelse til alle dele af verden". De mennesker, der har en bestemt religion, kan i de hellige skrifter og ritualer finde mange forskellige velsignelser, der kan benyttes. Men her følger en velsignelse, som alle kan begynde dagen med:

 

Må alle, jeg kommer i kontakt med i dag,

blive velsignet.

Artikel-Skabende-meditation-02-06-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6


Artikel-Skabende-meditation-02-06-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 6:6