Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN (2 af 6)


Den nære forbindelse mellem frimurernes symboler og ritualer og Egyptens mysterielære skyldes ganske enkelt, at de stammer fra det gamle Egypten.

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN (2 af 6)

Indicier og sund logik

 

Frimureri-og-Egypten-02-Erik-Ansvang

Anubis-præstens – datidens indfører – rapporterer
til logens styrende mester

 

Åndsvidenskaben bygger ikke alene på metafysiske forskningsmetoder, men også på indlysende indicier og sund logik, og her er der ingen tvivl om, at frimurernes ritualer er en videreførelse af den oldgamle mysterielære, der blev praktiseret i det gamle Egyptens mysterieskoler. Sammenfaldet mellem de frimureriske og de egyptiske ritualer og symboler er for mange og for indlysende til, at man kan afvise dem, selvom mange forsøger det.

Frimureri-og-Egypten-03-Erik-AnsvangFrimureriets skjulte liv

Den clairvoyante forsker Charles Webster Leadbeater (billedet tv.) var selv frimurer med 33. grad, og han fortæller i sin bog The Hidden Life in Freemasonry (Frimureriets skjulte liv), at da han i denne inkarnation blev indviet i frimureriet, var det en stor og glædelig overraskelse, at han genkendte ritualerne, for de var identiske med de egyptiske mysterieritualer, som han havde gennemgået 6.000 år tidligere i det gamle Egypten. Han henviser blandt andet til, at selvom symbolerne er meget karakteristiske, og deres kombinationer er gådefulde, er de alligevel identiske med symbolikken i det gamle Egypten. Principperne i næsten alle ceremonierne er uændrede, siger han, og der er kun mindre afvigelser på uvæsentlige punkter. At både ritualer og symboler er bevaret til i nutiden med så få ændringer, er imponerende og tankevækkende, og det indikerer, at der står store åndelige kræfter bag bevarelsen. Åndsvidenskaben oplyser, at denne opgave er lagt i hænderne på mesteren for 7. stråle, som er nært knyttet til ritualer og ceremonier af enhver art.

Artikel-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN