Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIMURERI - HVAD ER DET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang

FRIMURERI - HVAD ER DET? (1 af 9)


Hvad er hemmeligt? Hvorfor er det hemmeligt?Frimurerne er bærere af en hemmelig, esoterisk og gnostisk viden, der indbefatter ritualer, mystik og symbolik.

FRIMURERI - HVAD ER DET? (1 af 9)

FRIMURERI – HVAD ER DET?

Hvad er hemmeligt?

Hvorfor er det hemmeligt?

Af Erik Ansvang

 

Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "FRIMURERI - HVAD ER DET?" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

FRIMURERI - HVAD ER DET?

 

Frimureri-hvad-er-det-01-Erik-Ansvang

 

Hemmelig viden

Der er ingen tvivl om, at frimurerne igennem tiderne har betragtet sig som bærere af en hemmelig, esoterisk og gnostisk viden, der indbefatter ritualer, mystik og symbolik. Det har ikke uventet medført mytedannelse og fantasifulde gætterier om, hvad der foregår i disse hemmelige broderskaber, og det er utvivlsomt årsagen til, at der i nutiden sker en form for "afmytologisering" inden for det etablerede frimureri.

Når man tidligere stillede spørgsmål om frimurerordenen, fik man normalt kun meget sparsomme oplysninger. Man fik først og fremmest at vide, at frimurerordenen var hemmelig, og at frimurere var mennesker, der søgte en dybere forståelse af livets og dødens store mysterier, og man fik en følelse af, at hvis man valgte at gå ind i Ordenen, kunne man få klarhed over livets vigtigste problemer. Man kunne desuden få indtryk af, at de gamle traditioner, de ophøjede formål og Ordenens anseelse var tilstrækkelig garanti for, at man i alle tilfælde ville få gavn af at blive frimurer.

Artikel-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Download-fil: FRIMURERI - HVAD ER DET? - Erik Ansvang


Artikel-Frimureri-hvad-er-det-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRIMURERI - HVAD ER DET?