Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN (4 af 6)


Den nære forbindelse mellem frimurernes symboler og ritualer og Egyptens mysterielære skyldes ganske enkelt, at de stammer fra det gamle Egypten.

FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN (4 af 6)

Rosenkors ordenen

 

Frimureri-og-Egypten-06-Erik-Ansvang

 

Rosenkreuzerne er ligeledes en organisation, som påstår, at deres oprindelse går tilbage til det gamle Egypten. Rosenkreuzerne er et broderskab, som er interesseret i at undersøge livets muligheder gennem fornuftig anvendelse af deres arv af esoterisk viden, og de evner, de er i besiddelse af som mennesker.

Frimureri-og-Egypten-07-Erik-AnsvangRosenkreuzernes traditioner, som er blevet mundtligt overleveret, fortæller om Ordenens tilblivelse som mysterieskole i det gamle Egypten i 18. dynasti for ca. 3.400 år siden under farao Amenhotep IV (billedet tv.), der er bedre kendt som Akhenaton. Ordenens symboler og ritualer forbinder den med hierofanterne (lærerne) i Egyptens templer og de store visdomscentre i Østen.

Traditionen fortæller, at de første elever samledes i hemmelige kamre i den store pyramide, og at de som neofytter (recipiender eller kandidater) blev indviet i mysterierne i de fantastiske templer. Iflg. traditionen skal mestrene og hierofanterne desuden have videregivet deres viden til de, der byggede kong Salomons tempel. Rosenkreuzerne kom første gang til Amerika i 1694, og mange skrifter om oldtidens rosenkreuzere, sjældne bøger og hemmelige dokumenter, opbevares i Ordenens arkiver i USA og Europa.

Ordenen kendes i nutiden under sit traditionelle og autentiske navn: Ancient Mystical Order Rosae Crucis, som man har forkortet til AMORC.

Artikel-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang
Download-fil: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN - Erik Ansvang


Artikel-Frimureri-og-Egypten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRIMURERI OG DET GAMLE EGYPTEN