Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BÅNDET, DER FORENER GUD OG MENNESKER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Båndet-der-forener-Gud-og-mennesker-Eriki-Ansvang

BÅNDET, DER FORENER GUD OG MENNESKER (3 af 6)


Egypterne havde et særligt ritual, der symboliserede den indre forbindelse til guderne, som konstant skulle erkendes, forstærkes og knyttes fastere.

BÅNDET, DER FORENER GUD OG MENNESKER (3 af 6)

Tempel- og pyramideindvielsernes mål

 

Nilguderne udfører et ritual ved hjælp af en lotus-plante og en papyrusplante. Planternes stængler er så lange, at de hver danner et bånd. De to bånd bindes sammen omkring hieroglyffen for ”forening” eller ”sammenknytning”. De danner dermed et foreningsbånd. Ritualet symboliserede foreningen af de højere og de lavere principper − det åndelige og det fysiske − Gud og menneske − og sammenknytningen var målet for neofytterne, der gennemgik tempel- og pyramideindvielserne.

 

Båndet-der-forener-Gud-og-mennesker-05

 

Sethis-knuden

Foreningen symboliseres af knuden, som kaldes Sethis-knuden. Den har fået navn efter guden Seth, som på trods af, at han symboliserede menneskets logiske og adskillende tænkning, er en uadskillelig del af den guddommelige plan og hensigt. Mennesket er udgået fra Gud, og det vender tilbage til Gud, for oplevelsen af adskilthed er en illusion. Alt liv udgør en helhed. Knuden er ikke en gordisk knude. Den gordiske knude kunne heller ikke løses op, men den kunne hugges over. Sethis-knuden og knuden på foreningsbåndet er til gengæld ubrydelig. Den forbinder højere og lavere principper, som udgør en uadskillelig helhed.

Båndet-der-forener-Gud-og-mennesker-06I Egypten blev menneskets højere principper symboliseret af papyrusplanten, og de lavere principper blev symboliseret af lotusplanten. Men både lotusplanten og papyrusplanten rummer symbolikken om menneskets åndelige udvikling og skæbne i en enkel og smuk symbolik. Begge planter vokser i mudderet, der symboliserer menneskets fysiske natur og handlingsliv. Begge planter vokser op gennem vandet, der symboliserer menneskets følelsesliv. Begge planter vokser videre op over vandets overflade og op i luften, der er symbol på menneskets tænkeevne. Og endelig åbner blomsten sig for at modtage lyset − Solens lys eller livslyset, der er symbol på menneskets sjæl og den iboende guddommelighed. Med andre ord er det en rejse gennem de fire elementer jord, vand, luft og ild – en rejse fra det fysiske gennem følelserne og tankerne tilbage til sjælen.

Artikel-Båndet-der-forener-Gud-og-mennesker-Eriki-Ansvang
Download-fil: BÅNDET, DER FORENER GUD OG MENNESKER -Erik Ansvang


Artikel-Båndet-der-forener-Gud-og-mennesker-Eriki-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: BÅNDET, DER FORENER GUD OG MENNESKER