Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-Ove-von-Spaeth

ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN (9 af 14)


Hvorfor tvang Moses israelitterne til at drikke guldstøv fra guldkalven? Var det en straf, eller var det udtryk for alkymisk indsigt?

ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN (9 af 14)

Ædelmetaller og metafysikken

 

Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-12-Ove-von-Spaeth

Under dannelse af Regulus(-martial) som tydeligt
stjernemønster i substansen af antimon-metal.

 

Alkymiens senere bidrag er i det hele taget enorme, hvad angår nutidens kemiske industrier og især den moderne medicin, atomfysik samt astronomi og rumforskning. Og hvad alkymien har betydet for filosofi og spirituel indsigt er særligt imponerende.

Alkymisternes arbejde resulterede også i fremstilling af aqua vitae, 'livets vand', og kroerne i England viste deres tilladelse til at sælge denne drik ved at opsætte et stort alkymistisk tegn som skilt på deres huse − heksagrammet, kong Salomons segl.

Denne sekstakkede geometriske stjernefigur med trianglen, "pyramiden" der peger opad, alkymisternes symbol for 'ild', og trianglen der peger nedad, tegnet for 'vand' − tilsammen ildvand, som betyder aqua vitae-drikken foruden alkymisternes reference til Solens og Månens elementer kombinerede som forening af det "maskuline" og "feminine". Disse mennesker arbejdede for en sublimering af ånd, sind, krop og jordiske elementer − for eksempel ses kroppen beskrevet skiftevis som "retorten" og "destillationsbeholderen".

I det hele taget er alkymiens senere bidrag til nutidens kemiske industrier enorme − opfindelsen af krudt (af kinesiske alkymister), malm-testning og raffinering, metalfremstilling, produktion af farvestoffer, imprægnering, maling, kosmetik, nutidens lædergarvning, keramik- og glasproduktion, fremstilling af ekstrakter, alkoholkemi og destillationsprodukter.

Idet alkymien var kendt som den spagyriske kunst efter de græske ord for "at adskille og at sammenføje", var dette koncept også forbundet med en iagttagelse af, at tre ædle metaller − guld, sølv og kobber − havde nogle egenskaber tilfælles.

En anden iagttagelse var det vigtige faktum, som fascinerede alkymisterne, at nogle metaller var næsten helt ens i deres tunge vægt: Guld (atomvægt 79), kviksølv (80) og bly (82). Dette kunne observeres uden at vide noget som helst om den senere atomfysik.

Man mente, at ved et særligt punkt i den alkymistiske proces kunne det blive muligt at så at sige "skubbe" til opbygningen i metallet bly for at ændre det til opbygningen af metallet guld − ved at tilføre rensende ild, energi, for at opnå det ændrede indhold, der i dette tilfælde også indebar et lille, ønskeligt tab i masse/vægt. Det flydende metal kviksølv, med sin vægt mellem bly og guld, blev antaget at bidrage til udførelsen af processen − ved hjælp af den særlige transmutationsproces.

Når alkymisten var tæt involveret personligt hele vejen igennem processen, skulle det derved "fremme åndelig opvågning". Desuden − hvis det fysiske resultat som produktet guld skulle fremkomme, skulle det betragtes som et tegn på, at den korrekte renselsesprocedure var blevet udført som en parallel til det personlige forædlingsforløb.

Artikel-Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-Ove-von-Spaeth
Download-fil: ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN - Ove von Spaeth


Artikel-Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN