Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (1 af 9)


Ifølge egypterne er ånd og stof udtryk for samme princip, som hed Neteru. Ifølge til den egyptiske alkymi er der knyttet en ånd til alle ting, og enhver ånd har en form.

ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS (1 af 9)

ALKYMI

VIDENSKABEN OM EKSISTENS

 

Af Erik Ansvang

 

 Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade artiklen "ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

A L K Y M I

VIDENSKABEN OM EKSISTENS

 

Alkymi-videnskaben-om-eksistens-01-Erik-Ansvang

 

Den tibetanske mester Djwhal Khul fortæller:

"Når man betragter de metoder, som 7. stråle benytter for at opnå sin hensigt, vil jeg pointere, at i denne del af studiet, er jeg hæmmet og begrænset af sproget, fordi det drejer sig om noget nyt, og derfor kan det endnu ikke forstås korrekt. Det drejer sig om den udvikling, som engang vil blive skabt ved hjælp af ægte videnskabelig magi. Den nye magi vil have meget lidt tilfælles med de primitive forsøg og ofte meningsløse handlinger, der kendetegner magikere, alkymister og andre af fortidens udøvere …"

"Jeg vil minde jer om, at i Egypten − hjemstedet for den gamle magi − var det magiske arbejde direkte koncentreret om at skabe fysiske virkninger og materielle resultater. Opmærksomheden kan ses af den imponerende skabelse af de gamle gigantiske bygningsværker, der den dag i dag står tavse i deres oprindelige storhed, og som påkalder sig opmærksomheden hos nutidens arkæologer og turister. De former, der blev skabt ved hjælp af mindre betydelig magi, var helliget magisk beskyttelse af den fysiske form og beslægtede sager."

"I senere tider viste alkymien sig i mange afskygninger, bl.a. som en søgen efter de vises sten og læren om de tre grundlæggende mineralske elementer. De blev rent esoterisk og fra livets indre side presset til at søge efter det, som kunne forene de tre lavere fysiske planer, og det er i sin natur dybt symbolsk for menneskehedens udvikling. Disse planer symboliserer det integrerede menneske – fysisk, astralt, mentalt. Når man til disse elementer føjer de vises sten, og det magiske arbejde er udført, så har man den symbolske fremstilling af sjælens kontrol over det fysiske plans fire højere planer − de æteriske planer eller de elektromagnetiske planer."

"De vises sten er et sindbillede på det ønskede resultat. Jeg sagde sindbillede, ikke 'symbol'. Et symbol er et ydre synligt tegn på en indre åndelig realitet, som kommer til udtryk på det fysiske plan ved hjælp af det legemliggjorte livs egen indre kraft. Et sindbillede er en menneskelig formulering af et begreb, som er skabt af mennesket, og som mennesket opfatter den. Et symbol er altid mere omfattende i sin betydning end et sindbillede."

Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Download-fil: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS - Erik Ansvang


Artikel-Alkymi-videnskaben-om-eksistens-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ALKYMI - VIDENSKABEN OM EKSISTENS