Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-Ove-von-Spaeth

ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN (13 af 14)


Hvorfor tvang Moses israelitterne til at drikke guldstøv fra guldkalven? Var det en straf, eller var det udtryk for alkymisk indsigt?

ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN (13 af 14)

Myter og virkelighed

 

Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-20-Ove-von-Spaeth

Kejser Rudolph og Tycho Brahe

 

Senere i historien praktiseredes alkymi af den bøhmiske kejser Rudolph, som Tycho Brahe tjente i sine sidste år. Kejser Rudolph blev efterhånden sindssyg, sandsynligvis fra indånding af kviksølvdamp under eksperimenterne, og resten af sin levetid måtte hans bror regere for ham.

Men også i tidlig historie kan nogle konger selv have prøvet at praktisere alkymi. I oldtiden var det forbundet med den sidste af de 'indfødte' egyptiske konger, Nectanebo II, og den bibelske kong Salomon − og især i den tidlige græske kultur hører man om Lydiens kong Krøsus (560-546 f.Kr.) med sine enorme skatte af guld (navnet Krøsus er fra græsk krysos 'guld') og hans specielle kontakt med ild − samt om Frygiens kong Midas, kendt for at kunne transformere alt til guld. Det var tydeligvis forbundet med at praktisere alkymi.

Man påstår, at kong Midas er en myte, men Alexander den Store besøgte byen Gordion, hvor kong Midas og Midas' far, kong Gordion, havde regeret. Her var der stadig en kultisk tradition med indvielse − og her avancerede Alexander til et vigtigt trin. Han udførte et ritual ved at overhugge den gordiske knude.

I 1957 åbnede den amerikanske arkæolog Rodney Young kong Midas' gravhøj, tæt ved Yassihöyük i Tyrkiet. Her var stedet for det gamle Gordion. Uanset hvad nogle senere teorier mener om dateringen, er det et faktum, at den eksakte videnskabelige datering af indholdet til ca. 750 f.Kr. er i præcis overensstemmelse med de informationer, der findes i de såkaldte myter.

Artikel-Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-Ove-von-Spaeth
Download-fil: ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN - Ove von Spaeth


Artikel-Alkymiens-mysterier-&-Guldkalven-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: ALKYMIENS MYSTERIER & GULDKALVEN