Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GANDHI - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gandhi-en-frontløber-John-March

GANDHI - EN FRONTLØBER (4 af 6)


Ghandi åbenbarede en ny kvalitet og gjorde det så effektivt, at det grundfæstedes og blev et fast element i menneskehedens kollektive bevidsthed.

GANDHI - EN FRONTLØBER (4 af 6)

Mere end passiv modstand

 

Gandhi-en-frontløber-04-John-March

 

Til Gandhis ikke-vold knytter der sig langt mere end passiv modstand. Han så ikke-vold som en kraft, der var så stærk, at den kan og vil transformere menneskeheden. Den er baseret på en kærlighed, der er så stærk, at den kan anvende ikke-vold til forvandling af vold, for den er en appel til mennesket om ikke alene at elske sine venner men også sine fjender. Gandhi troede, at den eneste sande vej til "overvindelse" af en fjende er at hjælpe fjenden til at blive andet end en fjende, for Gandhi erklærede:

 

"− at i ikke-voldens leksikon findes ordet fjende ikke".

 

Disse citater fra Gandhi illustrerer den kraftige virkning, som han var overbevist om, at ikke-vold kunne have på hele menneskeheden:

 

"Jeg ved, at ikke-vold ikke kan bevises ved hjælp af argumenter. Den skal bevises ved, at mennesker giver udtryk for den i deres liv uden at tage mindste hensyn til konsekvenserne for sig selv."

 

"− ikke-voldelige modstandsfolk sætter lid til den aldrig svigtende hjælp fra Gud, der bærer dem gennem vanskeligheder, som ellers anses for at være uoverstigelige."

 

"En ikke-voldelig revolution er ikke et program til erobring af magt. Det er et program til transformation af relationer, der resulterer i en fredelig udveksling af kraft."

 

"Menneskene kan kun slippe ud af volden via ikke-vold (harmløshed). Had kan kun overvindes med kærlighed. Had, der gengældes, øger hadet både på overfladen og i dybden."

 

 

Gandhi-en-frontløber-05-John-March

 

"Ikke-vold er det eneste, atombomben ikke kan udslette."

 

"Den, der praktiserer ikke-vold, må opøve evnen til at yde de højeste ofre for at frigøre sig fra frygt … Det menneske, der ikke har overvundet al frygt, kan ikke fuldt ud praktisere ikke-vold."

 

"Jesus var muligvis en af historiens mest aktive modstandsfolk. Det var ikke-vold par excellence."

 

"Når man konfronteres med en omvæltning, som den man nu er vidne til, er der kun få enkeltpersoner, der er i besiddelse af urokkelig tro. De skal leve op til deres tro, selvom de ikke formår at skabe en synlig effekt på begivenhedernes gang. De er overbeviste om, at deres handling vil skabe håndgribelige resultater, når tiden er inde."

Artikel-Gandhi-en-frontløber-John-March
Download-fil: GANDHI - EN FRONTLØBER - John March


Artikel-Gandhi-en-frontløber-John-March
Læsefil med vendbare sider: GANDHI - EN FRONTLØBER