Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GANDHI - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Gandhi-en-frontløber-John-March

GANDHI - EN FRONTLØBER (2 af 6)


Ghandi åbenbarede en ny kvalitet og gjorde det så effektivt, at det grundfæstedes og blev et fast element i menneskehedens kollektive bevidsthed.

GANDHI - EN FRONTLØBER (2 af 6)

Ahimsa − ikke-vold

 

Gandhi-en-frontløber-02-John-March

 

På denne måde manifesterede Gandhi sit princip om "ahimsa" eller ikke-vold. Gandhis liv er detaljeret beskrevet, men det er ikke en enkelt handling, der repræsenterer ham eller hans filosofi, for han huskes for sit liv i sin helhed, og det er denne helhed, man kan tage ved lære af. Dette liv var i sin helhed et udtryk for kærlighed og enhed i kraft af udførelsen af ikke-vold, for uanset hvor meget eller hvor lidt man ved om Gandhi, så ved man, at han stod for ikke-vold og kærlighed til hele menneskeheden.

Sjælskraft

Gandhi gav sin ikke-volds aktion navnet "satyagraha"[1], som han oversatte som sandhedskraft eller sjælskraft. Roden til ordet betyder "trofasthed mod sandhed", men i udvidet form kan det betyde "modstand ved hjælp af ikke-voldelige metoder". Gandhi mente, at hvis han fulgte "satyagrahas"- metoden, så fulgte han Kristi love, for Gandhi havde den dybeste respekt for kristendommen (og andre religioner) og for Kristus og evangelierne.

Den ånd, Gandhi fandt i sit indre, var en tilnærmelse til enhed, til kærlighed og til fred. Det var en ånd, som han var overbevist om var stærk nok til at forene alt det, der skabte adskillelse.

 

 

_________________________________

[1] Sanskritordet "Satyagraha" − सत्याग्रह − kan oversættes med "insisteren på sandhed: "Satya" = sandhed og "agraha" = opretholdelse af sjælskraft eller af "sandheden kraft".

_________________________________

Artikel-Gandhi-en-frontløber-John-March
Download-fil: GANDHI - EN FRONTLØBER - John March


Artikel-Gandhi-en-frontløber-John-March
Læsefil med vendbare sider: GANDHI - EN FRONTLØBER