Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth

NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER (1 af 11)


Renæssancens legendariske profetiforfatter Michel de Notredame blev det meste af sit liv og frem til i dag vidt berømt og stærkt omdiskuteret.

NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER (1 af 11)

NOSTRADAMUS

- OG NY TIDSALDER

 

Af Ove von Spaeth

 

Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth 

Du kan frit downloade materialet "NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER" af Ove von Spaeth. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

NOSTRADAMUS

- og ny tidsalder

 

 Ikon-Nostradamus-og-ny-tidsalder-01-Ove-von-Spaeth

 

Renæssancens legendariske profetiforfatter, lægen Michel de Notredame (1503-1566), blev gennem det meste af sit liv og langt derudover, endnu frem til i dag, vidt berømt − og stærkt omdiskuteret! Han blev født 14. december 1503 i St. Remi, Frankrig. Han var ældste søn af jødiske forældre fra Spanien, hvor de af Inkvisitionen var blevet tvunget til at konvertere til katolicismen. Han studerede ved Avignons og Montpelliers universiteter og blev en meget dygtig læge. I 1564 udnævntes han til kongelig læge af den franske kong Karl IX. Nostradamus døde 2. juli 1566.

Over for tilhængere af denne fransk-jødiske læge Notredames profetibog ”Centuries”, (Århundreder), tog videnskaben i senere perioder afstand fra påstande om, at han kunne se ind i fremtiden. Alligevel blev Nostradamus (en international latinisering af hans navn) en af verdens overhovedet mest kendte profeter. I 1555 havde han i en alder af 52 skrevet sin første Centuries-samling på 100 vers, de såkaldte quatrains. I de næste par år fuldendte han med et totalt antal af 942 quatrains fordelt i 10 Centuries (af 100 quatrians hver, på nær en med 42).

Nostradamus' poetiske, men kryptiske quatrains hævdes af mange af hans tilhængere at skjule information også om fremtidige begivenheder. Via sin spanske jødiske familie fik han stor indsigt i den hemmelige lære, hebraisk kabbala. Igen, indeholder hans tekster virkelig forudsigelser om pavers død, tyranners magtopstigning og vekslende naturkatastrofers hærgen? Hans nutidige opponenter mener, at disse quatrains er så obskure (hvilket kan observeres af enhver), at de kan fortolkes til at forudsige næsten enhver hændelse.

Ifølge Nostradamus' nedskrevne profetier skulle en ”rædselskonge vise sig på himlen i 1999”. Hvad menes der med det? Og holder det stik? I dag vil vi kunne kontrollere dette punkt, idet 1999 er det eneste årstal, han har angivet, hvor det ikke er i kode, men i direkte form. (Nærværende tekst afleveredes 1998 til en redaktør, der publicerede den i marts-april 1999, dvs. meget længe før selve datoen for evt. hændelser i relation til den pågældende Nostradamus-profeti). Videnskabeligt, og uden nøgle, er det svært at forhold sig til, om han, midt i 1500-tallet, kunne forudsige Napoleon og Hitler i senere århundrede − med navne, tid og sted dog af en vis lighed med en historisk virkelighed. Men til en hidtil overset side af hans udsagn om året 1999 kan bruges moderne astronomiberegning. Resultatet viste sig at ramme et særligt tidsfænomen.

Nostradamus-spådom om 1999

Utallige tolkningsforsøg af hans − af ham selv tilslørede − tekster er udgivet, uden at det tages i betragtning, at han også var astrolog. Og teksterne tolkes tillige uden kendskab til det særlige astromagiske sprog, som han, fra velkendt praksis siden oldtiden, indbyggede i sin tekst.

Ingen tænkte senere på, at Nostradamus i virkeligheden praktiserede en speciel astrologi kombineret med clairvoyance. Ligesom oldtidens astronomer − der til observationer (himmellegemers såkaldte zenit-passage) under bestemte betingelser kunne bruge metoden at observere himlen i vandspejlet i en brønd − betragtede han stjernerne i et kar med vand (yderligere med en skråtstillet spejlplade i) opstillet på sit flade hustag. Her − samtidig med at se det reflekterede stjernemønster på vandoverfladen − anvendte han i et samspil også vandet som medium til at læse i, ligesom i en krystalkugle.

Ligesom en lang række personligheder i renæssancen var han nødt til at skjule sin fulde viden − først og fremmest på grund af kirkens autoritative kontrol med, hvad man måtte publicere. Dette var en yderligere grund til, at han måtte bruge koder og okkult symbolsprog i sine tekster for at delvis scramble dem, da de fandtes for kontroversielle for mange læsere, der muligvis ikke kunne tåle at konfronteres med profetiernes indhold.

Når han i sin bog, en udgave i 1568 udsendt to år efter hans død, om sine profetier eksempelvis omtaler (V 10,72), at ”rædselskongen på himlen skal vise sig i 1999” − og ”i den syvende måned” − har de indviede dengang vidst, at ”rædselskongen” var stjernen Basiliskos.

Ordet Basiliskos er græsk og betyder ’rædselsuhyre’ − som den basilisk vi senere kender bl.a. i folkeeventyrene − men det betyder lige såvel ’(lille) konge’. Også stjernens latinske navn Regulus har den sidstnævnte betydning. Tilmed var Basiliskos/Regulus − stjernebilledet Løvens hovedstjerne − altid kendt som en af de fem kraftigst lysende stjerner på himlen.

Tallet 1999 er publiceret ”åbent” som det eneste konkrete årstal, han nogensinde angiver i sine skrifter; og Basiliskos/Regulus er den eneste stjerne, der er placeret direkte på ”Solens bane”, der egentlig er Jordens bane: Ekliptika. Den bane er det eneste himmelplan, hvor sol- og måneformørkelser kan finde sted − deraf banens navn Ekliptika, ’formørkelses-linjen’.

Artikel-Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth
Download-fil: NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER - Ove von Spaeth


Artikel-Nostradamus-og-ny-tidsalder-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: NOSTRADAMUS - OG NY TIDSALDER