Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OKKULTISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Okkultisme-Leadbeater

OKKULTISME (4 af 7)


Ordet okkultisme er meget misforstået. I de uvidendes forestilling er okkultisme ensbetydende med sort magi. Men okkultisme er ganske enkelt videnskaben om det skjulte.

OKKULTISME (4 af 7)

Metafysiske sanser

 

Okkultisme-04-Leadbeater

 

Hvis man tager den samme idé, og ser den fra en andet synsvinkel, kan man sige at sanserne, som giver mennesket kendskab til den ydre fysiske verden, indtil nu kun er ufuldstændigt udviklede. Den kundskab, sanserne giver, er derfor kun fragmentariske. Det, et menneske kan se omkring sig, er overhovedet ikke alt, hvad der er at se. Et menneske, der vil gøre sig den ulejlighed at træne sine sanser, vil erfare, at livet bliver rigere, efterhånden som det lykkes at udvide sanserne. For det menneske, der f.eks. elsker naturen, kunsten og musikken, åbner der sig en ubeskrivelig verden af utrolig forøget og ophøjet nydelse. Sanserne ligger latente i menneskets natur, og derfor drejer det sig om at udvikle og aktivere evner, der allerede er der. Fremfor alt er der for det menneske, der holder af sine medmennesker, en mulighed for at få en betydelig dybere og klarere forståelse af tilværelsen, og dermed kan det være til større nytte.

I øjeblikket står menneskeheden kun midtvejs på evolutionens lange stige, og derfor er menneskets sanser kun halvt udviklede. Men det er muligt at fremskynde turen op ad stigen. Det er muligt i kraft af udholdende arbejde allerede nu at udvikle sanserne til et punkt, som alle menneskers sanser vil nå engang i en fjern fremtid. Det menneske, der har succes med at udvikle sanserne, kaldes ofte clairvoyant. Clairvoyant betyder klartseende. Dvs. et menneske ”der ser klart”. Men ordet clairvoyance er bleven frygteligt misbrugt og degraderet. Mange forbinder clairvoyance med forskellige fupnumre. Mange såkaldt ”clairvoyante” kan ikke se hverken astralt eller mentalt. Og mange forstår ikke det, de ser, hvis de er i stand til at se metafysisk. Det er både alvorligt og uvidenskabeligt. I mange tilfælde er der tale om ren og skær charlataneri og fræk berøvelse. Men at forudse fremtiden til et vist punkt er faktisk en mulighed. Det kan gøres, og det er blevet gjort masser af gange. Nogle af de terapeuter, der påstår, at de er ”clairvoyante”, får ofte glimt af et højere syn, selv om de som regel ikke kan skabe disse glimt, når de har mest brug for dem.

Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Download-fil: OKKULTISME - C.W. Leadbeater


Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: OKKULTISME