Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OKKULTISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Okkultisme-Leadbeater

OKKULTISME (3 af 7)


Ordet okkultisme er meget misforstået. I de uvidendes forestilling er okkultisme ensbetydende med sort magi. Men okkultisme er ganske enkelt videnskaben om det skjulte.

OKKULTISME (3 af 7)

Nutidens begrænsede bevidsthed

 

Okkultisme-03-Leadbeater

Det er vanskeligt for et menneske, der ikke kender til okkultisme, at forstå, hvor store, hvor alvorlige og hvor altomfattende de selvskabte begrænsninger i virkeligheden er. Hvis man ønsker at forstå gennemsnitsmenneskets begrænsninger, vil den bedste måde være at forestille sig en form for bevidsthed, der er endnu mere begrænset end menneskets nuværende bevidsthed, og herefter tænke over, hvor begrænset den er i forhold til menneskets. Man kan f.eks. forestille sig, at der eksisterer en bevidsthed, som kun er i stand til at opfatte fast fysisk stof. Det medfører, at flydende, gas- og luftformige stofformer vil være ikke-eksisterende for bevidstheden, på samme måde som de æteriske, astrale og mentale stofformer er det for gennemsnitsmennesket. Man vil hurtigt forstå, at en korrekt og fuldkommen opfattelse af den verden, mennesket lever i, vil være umulig for den begrænsede bevidsthed.

Fast stof, som er det eneste, den begrænsede bevidsthed kan iagttage, vil konstant være udsat for gennemgribende ændringer eller omvæltninger, men det ville ikke være muligt at fastslå en logisk teori om årsagen. Hvis der eksempelvis falder en kraftig regnbyge, vil jordens faste materiale gennemgå en forandring. Jorden vil i mange tilfælde blive både blødere og tungere, når den bliver fyldt med fugt og vand, men grunden til forandringen vil naturligvis være uforståelig for en bevidsthed, der ikke kan opfatte vandelementet. Når vinden rejser skyer af sand og støv, som føres fra et sted til et andet, vil omflytningen af de faste materier være helt uforklarlig for den, der ikke har en bevidsthed, som kan opfatte luftelementets eksistens. Det er ikke nødvendigt at give flere eksempler på, hvad der i virkeligheden er indlysende, for forestillingen om verden vil være helt håbløst utilstrækkelig med en bevidsthed, der er begrænset til det tætte og faste fysiske stof. Men det er mærkeligt nok ikke så let at forstå for nutidens menneske, at det nuværende bevidsthedsområde er ligeså begrænset og ligeså langt fra det åndeligt udviklede menneskes bevidsthed, som den imaginære bevidsthed mennesket nu er i besiddelse af. Mennesker, der studerer åndsvidenskab, kender i det mindste teoretisk de tekniske beskrivelser af, at der findes en skjult side af alt i den fysiske verden. Og de ved også, at i de fleste tilfælde har den usynlige side af tilværelsen langt større betydning end den, der kan iagttages med de fysiske øjne.

Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Download-fil: OKKULTISME - C.W. Leadbeater


Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: OKKULTISME