Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OKKULTISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Okkultisme-Leadbeater

OKKULTISME (5 af 7)


Ordet okkultisme er meget misforstået. I de uvidendes forestilling er okkultisme ensbetydende med sort magi. Men okkultisme er ganske enkelt videnskaben om det skjulte.

OKKULTISME (5 af 7)

Okkultisten

 

Okkultisme-05-Leadbeater

 

Okkultisten studerer omhyggeligt alle de virkninger, der er usynlige for andre mennesker, og derfor ved okkultisten langt bedre end andre, hvad fremgangsmåden medfører. Okkultisten har større viden om livet end andre mennesker, og den sunde fornuft bruges til at omforme livet, så det er i overensstemmelse med det, der studeres. På mange måder lever menneskeheden sit liv på en hel anden måde end forfædrene i middelalderen, og årsagen er, at nutidens mennesker ved mere end mennesker i middelalderen. Forskerne har opdaget forskellige aspekter af hygiejnens love. Fornuftige mennesker retter sig efter forskernes oplysninger, og derfor er gennemsnitsalderen i nutiden længere end i middelalderen. Der er altid nogle, som er uintelligente eller uvidende, som enten ikke kender sundhedslovene, eller som undlader at rette sig efter dem. De tænker, at fordi spirerne til sygdommene er usynlige for dem, har de ingen betydning. De tror ikke på nye synspunkter og nye tanker. Det er den slags mennesker, der først bliver udsat for sygdomsangreb, når epidemien opstår, eller når samfundet udsættes for langvarig stress. De lider, men det var ikke nødvendigt, hvis de fulgte med tiden.

 

Okkultisme-06-Leadbeater

 

De skader ikke alene dem selv med deres ligegyldighed. De tilstande, der er årsag til deres uvidenhed eller ligegyldighed, kan ofte bringe smitten til et land eller en egn, der ellers ville være gået fri. Emnet er det samme − blot på et andet trin. Mikroskopet afslører sygdomskimene. Det intelligente og fornuftige menneske respekterer opdagelsen og ændrer sin levemåde, mens det overfladiske og uintelligente menneske ignorerer det, og lever videre, som det plejer.

 

Okkultisme-07-Leadbeater

 

Clairvoyance afslører tankekraften og mange hidtil ukendte kræfter. Det intelligente menneske får fordel af opdagelsen og ændrer sit liv og sine synspunkter i overensstemmelse med den nye viden. Men det uintelligente menneske ignorerer de nye opdagelser. Endnu engang tænker det ufornuftige menneske, at når det ikke kan se tankekraften, så har det ingen interesse. Det tror, at opdagelsen er uden betydning for den uvidendes tilværelse – og igen påfører mennesket sig selv unødvendig lidelse, fordi det ikke følger med tiden. Ikke alene udsættes det ufornuftige menneske ofte for ægte lidelse, men det går også glip af uendelig mange af livets glæder.

Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Download-fil: OKKULTISME - C.W. Leadbeater


Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: OKKULTISME