Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OMSKÆRING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Omskæring-Erik-Ansvang

OMSKÆRING (10 af 11)


Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende. Hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

OMSKÆRING (10 af 11)

Klitoridectomi, infibulation m.m.

 

Omskæring-13-Erik-Ansvang

 

Omskæring af kvinder praktiseres i nogle muslimske lande, men også hos afrikanske kristne, jøder og andre med ortodokse religiøse opfattelser. I nogle tilfælde benyttes klitoridectomi – dvs. fjernelse af klitoris plus helt eller delvist fjernelse af de indre kønslæber. Ved en anden form for omskæring fjerner man dele af eller alle udvendige kønsorganer og syr derefter sårfladerne sammen, så der kun er passage for urin og menstruationsblod. Indgrebet kaldes infibulation. Ved infibulation er det ikke muligt at gennemføre et samleje, før syningen er delvist åbnet. Ved fødsler skal sammensyningen brydes op for at skabe plads til barnet. Efter fødselen syes kvinden sammen igen. Det kaldes re-infibulering.

Endelig indebærer forskellige traditioner, at der stikkes nåle i klitoris, eller klitoris og det omgivende væv ætses eller brændes. Nogle bruger skrabning, snit eller ætsning af vaginas indgang og vaginavæggen o.l., for at skabe blødning, ardannelse og forsnævring. Formålet er at højne mandens nydelse ved samleje ved at reducere skedens størrelse.

 

Omskæring-14-Erik-Ansvang

Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Download-fil: OMSKÆRING - Erik Ansvang


Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OMSKÆRING