Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OMSKÆRING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Omskæring-Erik-Ansvang

OMSKÆRING (4 af 11)


Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende. Hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

OMSKÆRING (4 af 11)

Hygiejnemæssige grunde?

 

Omskæring-06-Erik-Ansvang

 

Omskæring er som regel et religiøst ritual eller en familietradition, og udover at være et krav hos jødiske familier og en forventning hos islamiske familier, er skikken desuden udbredt hos primitive stammefolk i Afrika og Australien. Men hvis man ser bort fra gamle traditioner og religiøse ritualer, er det også en almindelig påstand, at omskæring foretages af praktiske årsager – af hygiejnemæssige grunde. Her tænkes der ikke på medicinsk begrundede omskæringer pga. forhudsforsnævring, for hvis forhuden ikke kan trækkes tilbage over penishovedet, vanskeliggøres hygiejnen, og det medfører risiko for infektioner. Desuden hæmmes den seksuelle funktion. I dette tilfælde er omskæring medicinsk begrundet. Men når der tales om omskæring pga. hygiejne, menes der sædvanligvis almindelig daglig hygiejne.

Det er almindelig kendt, at fortidens profeter ofte forsøgte at løse dagligdags problemer ved at integrere løsningen i det religiøse ritual. Manglende hygiejne hos mænd kunne skabe infektioner og endda livstruende sygdom hos kvinderne, og derfor kunne et religiøst påbud – præsenteret som et krav fra Gud – være en løsning på hygiejneproblemet. Men i nutiden skulle der ikke være behov for religiøse dekreter, når problemet kan klares med vand og sæbe.

Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Download-fil: OMSKÆRING - Erik Ansvang


Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OMSKÆRING