Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OMSKÆRING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Omskæring-Erik-Ansvang

OMSKÆRING (9 af 11)


Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende. Hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

OMSKÆRING (9 af 11)

Omskæring af piger og kvinder

 

Omskæring-11-Erik-Ansvang

 

Det vil ikke være rimeligt at afslutte emnet uden også at omtale omskæring af piger og kvinder. Som sagt foretog de gamle egyptere ikke omskæring af hverken piger eller kvinder. Derfor må årsagen til denne uhyggelige skik være en helt anden.

Omskæring af kvinder består i en delvis eller fuldstændig fjernelse af de primære kønsorganer omkring skeden evt. kombineret med sammensyning af de ydre kønslæber. Indgrebet er almindeligt i Afrika, og det udføres som regel uden bedøvelse og med grove hjemmelavede redskaber – glasskår, barberblade eller endda skarpe sten som på Moses' tid. Som regel er pigerne kun mellem 4 og 8 år. I mere udviklede lande bliver indgrebet ofte foretaget på hospitaler og med lokalbedøvelse. Alle former for omskæring af piger og kvinder er forbudt i Danmark og straffes med op til 6 års fængsel – og op til 10 år under skærpende omstændigheder. Forbuddet og strafansvaret gælder også, selvom indgrebet foretages uden for Danmarks grænser.

 

Omskæring-12-Erik-Ansvang

 

Omskæring af kvinder har været praktiseret i tusindvis af år. Oprindelsen til denne skik kendes ikke, men fordi omskæring af mænd stammer fra det gamle Egypten, gætter mange på, at Egypten også er kilden til omskæring af kvinder. Det kan til gengæld hverken beviser eller indicier bekræfte, og teorien er sandsynligvis forkert.

Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Download-fil: OMSKÆRING - Erik Ansvang


Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OMSKÆRING