Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OMSKÆRING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Omskæring-Erik-Ansvang

OMSKÆRING (8 af 11)


Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende. Hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

OMSKÆRING (8 af 11)

Sublimering af følelser og begær

 

Åndelig vækst forudsætter karakterudvikling, og et primært arbejdsområde i det gamle Egyptens indvielser var sublimering af følelser og begær. Menneskets udvikling bevæger sig fra uvidenhed til alvidenhed, og den første, spirende selvbevidsthed symboliseres ved mandens sæd. Symbolet ses hos gudetriaden Osiris, Isis og Horus, hvor Osiris (faderen) symboliseres af Nilen, Isis (moderen) symboliseres af Nilbreddernes sorte jord. Mødet mellem Osiris’ hvide sæd (ånden) og Isis’ livmoder (stoffet) skaber sønnen Horus (sjælen eller bevidstheden), der kommer til udtryk som vækst gennem naturens cyklusser.

Undervisningen og indvielserne i Thebens templer koncentrerede sig om seksualcentrets (sakralcentrets) bevidsthedsaspekter. Man arbejdede med de skabende kræfter i bred forstand – fra skabelse af Egypten som det perfekte rige til kønsliv og forplantning. Derfor var guden Min repræsenteret i alle templer i Theben. Al kunst og alle former for skabende virksomhed er reelt et resultat af sublimeringer af seksualenergi, mens ødelæggelsestrang og grusomhed skyldes manglende evne til at hæmme den primitive og lidenskabelige seksualitet.

 

Omskæring-10-Erik-Ansvang

 

Guden Min er et aspekt af guden Amon, og Min blev også kaldt Amon-Min. Min betyder: "Han, som åbner skyerne", og denne symbolik er nem at forstå, for regn betød frugtbarhed. Min afbildes sædvanligvis som en stående mand med erigeret penis. På hovedet bærer han Amons fjerkrone. Kroppen er mumificeret og fikseret – dvs. at kroppen er død. Mins skaberevner udgår derfor fra bevidstheden. Han bruger den skabende tanke.

Mins ene arm er imidlertid fri af mumieklædningen. Den er bøjet og løftet op over hovedet. Over den løftede arm svæver plejlen – symbolet på følelseskontrol. Den løftede arm indikerer, at Min ikke symboliserer det lavere begærliv. Det er tværtimod løftet op på et højere bevidsthedsniveau. Min symboliserer derfor det sublimerede følelses- og begærliv.

Teksterne fortæller, at Mins hud var sort, men han udstrålede den hvide sæd. I skabelsesprocessen repræsenterede han forvandlingen af det sorte stof (materialisme). Den hvide sæd (sjælsimpulsen) anbringes i det sorte stof. Sjælsimpulsen vokser, og den alkymiske proces, der løfter bevidstheden fra uvidenhed til alvidenhed, fra formørkelse til oplysning, kan begynde.

Konklusionen er derfor, at de gamle egyptere brugte omskæring af voksne mænd, der ønskede indvielse, men de vidste samtidig HVORFOR, de gjorde det.

Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Download-fil: OMSKÆRING - Erik Ansvang


Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OMSKÆRING