Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OMSKÆRING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Omskæring-Erik-Ansvang

OMSKÆRING (6 af 11)


Mange oplever omskæring (eller omskærelse) som både unødvendigt og skræmmende. Hvor går grænsen mellem barnets kropslige integritet og forældrenes rettigheder?

OMSKÆRING (6 af 11)

Men hvorfor?

 

Det er indlysende, at der er alvorlige menneskerettighedsproblemer forbundet med omskæring af mindreårige, hvor man på grundlag af tågede trosforestillinger og under gruppepres fjerner raskt væv på en ikke-myndig person. Desuden omskæres helt små børn ofte uden bedøvelse eller med meget lidt bedøvelse. Og som regel ved man ikke engang, hvorfor man gør det. Man ved bare, at det er en gammel religiøs tradition.

 

Omskæring-08-Erik-Ansvang

 

Men hvorfor?

Det er sandsynligvis de gamle egyptere, der som de første praktiserede omskæring, de praktiserede det kun på voksne mænd i forbindelse med indvielsesritualerne. Først langt senere bredte skikken sig til folket. Forskningen viser imidlertid, at det ikke var egypterne, der lærte jøderne at omskære nyfødte drengebørn. Det var omvendt! Egypterne lærte det af jøderne.

Men i denne artikel er det foreløbig kun lykkedes at finde ud af hvem, der fandt på at omskære mænd – ikke hvorfor!

Oprindeligt udførte de gamle egyptere som sagt ikke omskæring på små drengebørn. Omskæringen var et element i tempelindvielserne, hvor unge neofytter (aspiranter til indvielse) frivilligt lod sig omskære som en nødvendig del af indvielsesritualet. I indvielsesberetningen fra Crata Repoa af Manley P. Hall i bogen Freemasonry of the Ancient Egyptians har forfatteren samlet interessante fragmenter fra de hemmelige indvielsesritualer, der er omtalt af flere af fortidens indviede forfattere og filosoffer. Han fortæller, at neofytten måtte ansøge om deltagelse, men ønsket om optagelse var ikke i sig selv kvalificerende. Man skulle desuden anbefales af allerede indviede og endelig accepteres til tempeltræning. Først når det var sket, blev den mandlige neofyt omskåret og sat på en speciel diæt. Kvinder blev ikke omskåret!!! Omskæringen var symbol på et "rent" sexliv – dvs. et seksualliv, der ikke var styret af ukontrolleret lidenskab, begær og ydre fristelser, men var under viljens kontrol.

Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Download-fil: OMSKÆRING - Erik Ansvang


Artikel-Omskæring-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: OMSKÆRING