Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Konkurrence-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST (19 af 21)


Er konkurrence positivt? Eller er der mon alternativer til det konkurrerende, kæmpende og stridende menneske?

KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST (19 af 21)

Nyt syn på konkurrence

 

Kamp og konkurrence har tydeligvis haft og har stadig en mission i menneskets udvikling. Gennem indbyrdes kamp har mennesket udviklet egoisme og individualisme. Men som sagt i begyndelsen af artiklen, må man ikke glemme, at darwinismens budskab om den stærkes ret til at udnytte eller eliminere den svage er i modstrid med profeters, vismænds og mestres budskaber gennem tiderne. De har altid opfordret til samarbejde, medfølelse og forståelse. Spørgsmålet er derfor, om menneskeheden nu er nået så langt, at den er ved at være parat til at følge denne opfordring fra mestrene. Meget tyder på, at et nyt syn på konkurrence så småt er på vej.

 

Konkurrence-esoterisk-belyst-36-Erik-Ansvang

 

Konkurrence skaber aggressioner

Mange begynder at stille spørgsmål ved kampens og konkurrencens ideologi. Man er ved at erkende, at trangen til at vinde skaber aggressioner. Det er ikke svært at forstå, for hvis man er bundet til et behov for at vinde, kommer man uundgåeligt ud for mange skuffelser og nederlag i livet. Nederlag skaber frustrationer, og frustrationer skal have afløb. Derfor er langt de fleste mennesker aggressive og konkurrerende på stort set alle livets områder. Menneskeheden har skabt en ond cirkel.

Konkurrence er destruktiv

Konkurrence er med til at forværre præstationer, for klimaet mennesker imellem forgiftes. Konkurrence er nemlig destruktiv og virker stik modsat sin hensigt. Og det gælder ikke kun, når den overdrives. Den er destruktiv i selve sin natur. Den mest fatale og udbredte opfattelse rummes i sætningen: “Jeg har kun succes, hvis jeg sørger for, at du får fiasko”.

Konkurrence skaber angst

Konkurrence medfører angst for at tabe. Hvordan skal man kunne yde sit bedste, når man samtidig er hæmmet af angst? Hvis man fokuserer på at vinde for enhver pris, er man ikke i stand til at yde sit bedste. Man bliver anspændt og nervøs. Hvis man derimod er i harmoni og balance, yder kroppen sit bedste.

Konkurrence er ineffektiv

Konkurrence er næsten altid ineffektiv. Jamen ville amerikanerne mon have nået Månen så hurtigt, hvis det ikke var sket i kapløb med russerne? Ja − de ville være nået hurtigere frem, hvis det i stedet var sket i samarbejde med russerne. For blandt mange andre ulemper, indebærer konkurrence spild og dobbeltarbejde. Kun når opgaverne bliver delt fornuftigt, kan man nå målet hurtigt og effektivt.

 

Konkurrence-esoterisk-belyst-37-Erik-Ansvang

 

Konkurrence skaber afhængighed

Konkurrence fremmer afhængighed, for konkurrence forudsætter andre mennesker …

 

“Jeg har brug for at vinde over dig,

og jeg har brug for nogen til at bevidne min sejr”.

 

Det ægte alternativ til at være nummer ét, er ikke at være nummer to. Alternativet er derimod at være i stand til at se helt bort fra disse selvundertrykkende rangfølger og dermed skabe basis for sund kreativ udfoldelse.

Artikel-Konkurrence-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Konkurrence-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: KONKURRENCE - ESOTERISK BELYST